THILO SCHMUELGEN/Action images
THILO SCHMUELGEN/Action images

Ništa - ništa u okršaju Kramarića i Jedvaja, braniču Leverkusena 90 minuta po prvi put u sezoni

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 22:33

Bila je ovo posljednja utakmica u Bundesligi koja se igrala u ponedjeljak navečer. Termin je to protiv kojeg su se bunili navijači nekoliko sezona, a sada su napokon uslišene njihove želje.

Puno se očekivalo od večerašnje utakmice između Hoffenheima i Bayer Leverkusena, a malo toga smo dobili. Točnije, nismo dobili ništa, jer se mreže nisu tresle, što je pomalo nevjerojatno kada se zna da je riječ o momčadima koje uvijek ganjaju pogodak više.

No, večeras su se očito i jedni i drugi poslužili drugačijom taktikom, što se posebno odnosi na prvo poluvrijeme, u kojem smo vidjeli samo dva udarca, od toga jedan u okvir gola. Ta čast pripala je gostima iz Leverkusena, jer su domaćini bili prilično gostoljubivi te su ostali bez udarca u tih prvih 45 minuta.

Ipak, u tom prvom poluvremena dogodila se jedna situacija koju treba izdvojiti, i to u 38. minuti, kada se nakon ozljede na travnjak vratio Kramarić. Nedostaju mu još tri pogotka kako bi postavio novi rekord u Bundesligi. Trenutno je na njih 14.

S njim u igri domaćini su bili nešto opasniji u nastavku susreta, jer su uputili „čak“ dva udarca. Međutim, nijedan u okvir gostujućeg vratara Hradeckog. Ponovno je opasniji bio Bayer, imao je bolje prilike, ali ne i realizaciju.

No, ono što je važno napomenuti kod gostiju je to da je od prve minute igrao i punu minutažu odradio Tin Jedvaj. Prva mu je to utakmica u kojoj je startao u ovoj sezoni, nadamo se ne i zadnja.

Što se tiče ljestvice, Leverkusen je ostao šesti, na posljednjem mjestu koje vodi u Europu, i ima dva boda manje od Borussije iz Dortmunda, odnosno četiri više od Uniona iz Berlina. Hoffenheim je, pak, 12. na ljestvici, ali ima samo pet bodova više od Arminije, koja je u opasnoj zoni.

Na kraju napomenimo kako je ovo bila posljednja utakmica u Bundesligi koja se igrala u ponedjeljak navečer. Termin je to protiv kojeg su se bunili navijači nekoliko sezona, a sada su napokon uslišene njihove želje.



Tagovi

HoffenheimBayer LeverkusenBundesligaTin JedvajAndrej Kramarić

Ostale Vijesti