Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Nikoličius: "Hajduk me htio dovesti, a Lovrić zaslužuje dobar transfer"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 08:09

Direktor Gorice u velikom je intervjuu otkrio je zašto na kraju nije završio u Splitu i kako je doveo Špikića i Kalika od Bilih...

Nogometni klub Gorica jedna je od najljepših sportskih priča u Hrvatskoj u ovom desetljeću.

Klub je prvo bio stabilan trećeligaš, zatim stabilan drugoligaš, a posljednje tri sezone riječ je o prvoligašu koji svojim modelom i principom rada može biti uzor mnogima. Predsjednik kluba Nenad Črnko napravio je velik posao za klub, riječi hvale za njega imaju gotovo svi bivši treneri i svi bivši igrači Gorice, ali kada se priča o čovjeku koji je posložio igrački kadar i omogućio Valdasu Dambrauskasu one igrače koje Gorica sad ima, onda je naklon zaslužio Mindaugas Nikoličius.

Sportski direktor Gorice dao je veliki intervju za Sportske novosti, a prije svega bilo je zanimljivo pročitati što ima za reći o budućnosti Kristijana Lovrića i načinu odabira igrača.

"Ne bih htio nagađati o mogućem transferu Lovrića. Cijena nogometaša sastoji se od nekoliko parametara. Različita su tržišta, različite veličine klubova, različite financijske mogućnosti. Moje mišljenje je da Kristijan Lovrić zaslužuje dobar transfer, ali nije samo do mene i Gorice. Vidjet ćemo kamo će ga sudbina odvesti", rekao je Nikoličius, nakon čega se osvrnuo na to kako bira igrače poput Anthonyja Kalika i Darija Špikića koji su u Goricu stigli iz Hajduka:

"Ne bih rekao da su oni bili otpisani, već da ih samo nitko nije shvaćao kao važne igrače. Mi smo iskoristili njihovu situaciju i kupili ih od Hajduka, a kako Kalik i Špikić kod nas u Gorici imaju potpuno drugačiji pristup kod trenera, mene i ostalih ljudi u klubu, oni su počeli rasti. Mi smo prema njima pokazali povjerenje i poštovanja, a oni nam sve vraćaju svojim odličnim igrama", dodao je 37-godišnjak iz Litve.

Za kraj, Nikoličius se osvrnuo i na mogući odlazak u Hajduk koji je bio aktualan prošle godine.

"Krajem 2019. godine tadašnji predsjednik Marin Brbić i ja imali smo nekoliko razgovora na tu temu, preciznije četiri sastanka, ali tajming ili trenutak za moj odlazak u Split nije bio pravi", zaključio je sportski direktor Gorice.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.


Tagovi

Mindaugas NikoličiusHNK GoricaHajduk

Ostale Vijesti