Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Nikola Vlašić nadomak Serie A, dogovorena posudba uz mogućnost otkupa za 15 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.08.22. | 17:30

Fabrizio Romano javio je kako će njegova nova momčad na sebe preuzeti veći dio njegovih primanja.

Saga polako dolazi do svojeg konca, a Ivan Jurić mogao bi dobiti veliko pojačanje. Naime, najpoznatiji svjetski 'insajder za transfere', Fabrizio Romano, javlja kako Nikolu Vlašića samo sitnice dijele od potpisa za Torino. Niksi će doći na jednogodišnju posudbu u koju je ugrađena i mogućnost otkupa ugovora za 15-ak milijuna eura, s tim da će talijanska momčad preuzeti veći dio Vlašićevih primanja.

Hrvatski reprezentativac je lani stigao u West Ham kao najveća zvijezda ruske Premier lige, ali se na Otoku, po drugi put, nije najbolje snašao. Doduše, nije pomogao ni David Moyes koji je uporno gurao Vlašića na poziciju koja mu nije 'prirodna', ali budući da su Čekićari lani ostvarili izvrsne rezultate u domaćem prvenstvu i europskim natjecanjima, navijači mu te njegove 'egzibicije' s Nikolom Vlašićem nisu pretjerano zamjerili.

U Splitu su se potiho nadali kako bi Vlašić, ukoliko na vrijeme ne uspije pronaći izlaz iz West Hama, mogao doći na Poljud na jednogodišnju posudbu, ali od toga neće biti ništa. Iako bi njegov dolazak bila ogromna stvar ne samo za Hajduk, već za cijeli HNL, Jakobušić sigurno neće biti previše razočaran budući da je njegov Hajduk već sada sjajno posložen i dovoljno snažan da se upusti u borbu za naslov prvaka.

Vlašić će u Torinu nastojati bukirati svoju kartu za Katar, a nije nemoguće ni da postane prva violina torinskog filharmonije kojom dirigira njegov sugrađanin Ivan Jurić. Iz Torina je ljetos kao slobodan igrač otišao Belotti, prvi stoper Bremer transferiran je u gradskog rivala Juventus za 41 milijuna eura, a velika pojačanja za momčad su dolasci Lazara i Radonjića. Baš bi oni trebali biti na krilnim pozicijama (Srbin lijevo, Austrijanac desno), dok bi u sredini trebao biti Nikola Vlašić. Naravno, sve to pod uvjetom da se Jurić odluči igrati u sustavu 4-2-3-1 (kojeg doduše dosad i nije pretjerano koristio), dok bi u tom slučaju dvojac u veznoj liniji trebali biti Ricci i kapetan Lukić, a u vrhu napada Sanabria ili Pellegri.

Novu sezonu Torino je otvorio 3:0 pobjedom u Coppa Italiji protiv Palerma, dok ih ovog vikenda očekuje ogled protiv novog člana Serie A, Monze. Vlašić za taj ogled neće biti spreman, ali bi do te subote već mogao biti predstavljen kao novi igrač Torina.

Iako se prije manje od mjesec dana na društvenim mrežama pojavila snimka gdje se sportski direktor Torina Davide Vagnati i Ivan Jurić 'naguravaju' neposredno prije početka treninga, dolaskom Vlašića ratna sjekira će sigurno biti zakopana.

Romano rijetko griješi, stoga se ovaj transfer već može smatrati 'riješenim'. No, treba pričekati službenu objavu klubova, dok ona ne stigne, Jurić se neće radovati. (ias)


Tagovi

Nikola VlašićTorinoWest HamtransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti