REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Niko Kovač dobio je otkaz, presudio mu poraz od Augsburga

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 10:24

Vijest koja i nije pretjerano iznenađenje nakon niza loših rezultata

Nakon što su čak 11 utakmica nanizali bez pobjede, nogometaši Wolfsburga u nastavak sezone krenut će bez Nike Kovača. Uprava kluba izgubila je strpljenje s hrvatskim strategom i uručila mu je otkaz, potvrđeno je na službenim klupskim kanalima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Direktor kluba Marcel Schäfer obavijestio je Kovača o rastanku u subotu navečer. Njegovi asistenti Robert Kovač i Aaron Briggs također će napustiti klub, stoji u objavi.

"Nakon poraza od Augsburga i analize igre i trenutačne situacije donijeli smo odluku o raskidu suradnje. Žalimo zbog takvog razvoja događaja, ali vjerujemo da je ovo ispravan potez kojim će momčad dobiti potreban impuls. Zahvaljujemo Niki Kovaču, njegovom bratu Robertu i Aaronu Briggsu i želimo im sve najbolje u budućnosti na osobnom i profesionalnom planu", rekao je Schäfer.

Iako je niz bez pobjede ukazivao da se Kovaču klima trenerska stolica, ispostavilo se da mu je presudila fantastična partija Kristijana Jakića u 3-1 pobjedi Augsburga na gostovanju kod Wolfsburga. Hrvatski veznjak zabio je dva pogotka i time bio najzaslužniji za tri boda svoje momčadi, što je rezultiralo kriznim sastankom u Wolfsburgu i otkazu Niki Kovaču.

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije vodio je Wolfsburg od 1. srpnja 2022. godine, a u 66 utakmica na njihovoj klupi, ostvario je učinak od 23 pobjede, 17 remija i 26 poraza.



Tagovi

BundesligaNiko KovačWolfsburg

Ostale Vijesti