REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Niko kao Niko: Bivši kapetan i izbornik Vatrenih ponovno u Ligue 1?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 12:59

Mogao bi na klupu jednog od najvećih francuskih klubova

U slučaju da Peter Bosz, kojem posljednje vrijeme ne ide najbolje na klupi Lyona, dobije otkaz, francuski Footmercato navodi kako je Niko Kovač jedan od kandidata za klupu Lyona.

Kovač je u posljednji angažman imao u Monacu gdje je pomalo neobjašnjivo dobio otkaz pretposljednjeg dana prošle godine. Klupu kluba iz Kneževine preuzeo je Philippe Clement koji usprkos posljednjem porazu protiv PSG-a (3:0) nije oduševio navijače. Zamjera mu se ispadanje iz prve nokaut faze Europske lige od Brage, baš kao i da njegova momčad prima previše pogodaka.

No, sve to više nije briga Nike Kovača. On trenutno odmara, ali aktivno, jer bivši kapetan i izbornik Hrvatske jednim okom traži nekog novog poslodavca. Iako ga se ozbiljno povezivalo s Herthom, klubom u kojem je ostavio značajan trag još u igračkoj karijeri, izgleda kako bi njegova budućnost mogla i dalje biti u Ligue 1.

Footmercato javlja kako je Kovač jedan od kandidata za klupu Lyona. Peter Bosz zasad nije ispuno očekivanja uprave, Lavovi se nalaze na iznimno skromnom 10. mjestu pa se tako sve glasnije priča o tome da bi bivši trener Ajaxa, BVB-a i Bayer Leverkusena uskoro mogao postati i bivši trener Lyona.

Lavovi su u prošlom ogledu odigrali skromnih 0:0 na gostovanju kod Reimsa, a ako se takav trend nastavi, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da mu se uprava zahvali na svemu što je napravio i prije samog završetka sezone.

Kovač je u svojoj trenerskoj karijeri vodio mladu i A reprezentaciju Hrvatske, da bi se potom bio na klupama Eintrachta, Bayerna i posljednje Monaca. Od svih aktivnih hrvatskih trenera, Kovačev CV ima uvjerljivo 'najjača imena' te nije nimalo iznenađujuće da ga se povezuje uz klub kao što je Lyon.


Tagovi

Niko KovačMonacoLyonPeter Bosz

Ostale Vijesti