Pixsell
Pixsell

Nikica Jelavić: "Nakon Hajduka dobili smo i Dinamo. Nije moglo teže, a bome ni ljepše"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 09:42

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač brojnih klubova od engleske i škotske Premier lige pa sve do Kine Nikica Jelavić od ove sezone vodi juniore Lokomotive s kojima je stigao i do svojeg prvog trenerskog trofeja - osvajača juniorskog Kupa.

Iako je Dinamo u finalu Kupa za juniore na riječkoj Krimeji bio priličan favorit, mladi Lokosi pobijedili su golom Fabijana Krivaka u 85. minuti utakmice i stigli do svojeg prvog trofeja u ovom natjecanju, nakon što su u prethodna dva navrata zapeli u finalima....

To je ujedno bio i prvi trenerski trofej 37-godišnjeg Nikice Jelavića koji je u karijeri branio boje Hajduka, Zulte Waregema, Rapida iz Beča, Glasgow Rangersa, Evertona, Hull Cityja, West Hama, kineskih Renhea, Zhichenga i Hengfenga, a bogatu karijeru zaključio je u Lokomotivi u kojoj je ostao i nakon igračke karijere, kao prvi trener juniorske momčadi kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nisam mogao zamisliti ljepši početak trenerske karijere, svojeg drugog nogometnog života. No, moram naglasiti da velike zasluge za ovaj trijumf pripadaju mojem prethodniku Jasminu Agiću koji je početkom siječnja postao pomoćnik Silvija Čabraje u prvoj momčadi. Ja sam nastavio i dovršio posao kojeg je on započeo", govori Jelavić u razgovoru za Sportske novosti i nastavlja:

"U polufinalu smo izbacili Hajduk (3-2) koji je igrao polufinale Lige prvaka, a onda i Dinamo. Nije moglo teže, a bome ni ljepše. U obje utakmice potvrdili smo kvalitetu. Ne može se slučajno osvojiti Kup u tako teškoj konkurenciji. Opet smo dokazali da se na Kajzerici jako dobro radi s mladima, da je Lokomotivina Škola nogometa podcijenjena u odnosu na ostale, a rastemo iz dana u dan i na visokoj smo razini. Znao sam da možemo parirati svakoj momčadi u državi".

Mnogi igrači juniorske momčadi Lokomotive već igraju na seniorskoj razini. Art Smakaj i Fran Žilinski članovi su udarne momčadi Lokomotive, Marin Šotiček i strijelac Fabijan Krivak na posudbi u Jarunu, tu su još Marko Batur, Matej Matić...

"Nekako se krpamo, imamo u juniorima i dečke mlađih godišta. Zna se modus operandi Lokomotive, klub živi od prodaje mladih igrača, pa je normalno da tako mladi dobiju priliku u seniorskom nogometu. To je jedini ispravni put za funkcioniranje kluba. U stalnom sam kontaktu s trenerom Silvijom Čabrajom i direktorom omladinske škole Juricom Čabrajom. Najistaknutiji juniori nekada odigraju utakmicu za seniore, nekada za Jarun, a malokad za juniore Lokomotive. Za nas je normalno da igrači konkuriraju na dvije-tri strane".

Jelavić tvrdi da je stvaranje igrača ključna svrha Škole nogometa, no da je stvaranje pobjedničkog mentaliteta u mladim kategorijama također jako bitno, da je važno biti pri vrhu, uz bok Dinamu, Hajduku, Rijeci i Osijeku.

Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK LokomotivaNikica JelavićLokomotiva juniori

Ostale Vijesti