NIGERIJA: O rezultatu Super Orlova ovisit će otvaranje prvenstva protiv Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.05.18. | 09:49

Nositelji igre Nigerije su igrači iz Premiershipa.

Ususret 21. Svjetskom prvenstvu u nogometu, koje se od 14. lipnja do 15. srpnja igra u Rusiji, predstavljamo sve reprezentacije s predstojećeg natjecanja. Nakon što smo predstavili skupine A, B i C, i Hrvatsku iz skupine D, danas krećemo s prvim protivnikom Vatrenih u Rusiji, reprezentacijom Nigerije!

Skupina A

> RUSIJA: Domaćin s ostarjelom reprezentacijom želi proći skupinu SP-a
> SAUDIJSKA ARABIJA: Apsolutni autsajderi love uspjeh iz SAD-a
> EGIPAT: Mohamed Salah i pomoćno osoblje
> URUGVAJ: Posljednja prilika za Suareza i Cavanija

Skupina B

> PORTUGAL: Europski prvaci favoriti su iz sjene
> ŠPANJOLSKA: Nisu više superiorni, ali su i dalje pri samom svjetskom vrhu
> MAROKO: Zanimljiva reprezentacija želi ugroziti Portugal i Španjolsku
> IRAN: Autsajderi skupine traže prvi prolaz u osminu finala

Skupina C

> FRANCUSKA: Jedan od favorita natjecanja pršti od talenta
> AUSTRALIJA: Četiri Hrvata žele iznenaditi Dansku i Peru
> DANSKA: Eriksen, dobra forma i povoljni raspored garancija su drugog kruga
> PERU: Kao što su i Vatreni saznali, podcijenite ih na vlastitu odgovornost

Skupina D

> HRVATSKA: Generacija jača od Vatrenih 98., ali karakterno slabija

Put do Rusije

Nigerija je dominantno osvojila svoju kvalifikacijsku grupu s pet bodova više od Zambije, šest od Kameruna i devet od Alžira. Na domaćem terenu Super Orlovi upisali su sve tri pobjede, a u gostima su svladali Zambiju (2:1) te remizirali s Kamerunom i Alžirom (1:1), s time da je utakmica protiv Alžira registrirana 3:0 u koristi domaćina, jer je Nigerija nastupila sa suspendiranim igračem.

> Nigerija osvaja naslov, tečaj 200,00

Povijest na Svjetskim prvenstvima

Nigeriji će Rusija biti sedmo Svjetsko prvenstvo. Prvi puta kvalificirali su se u SAD 1994., a od tada su propustili samo Njemačku 2006. U SAD-u, Francuskoj i Brazilu prošli su grupu i ispali u osmini finala, a ukupni omjer na Mundijalima im je pet pobjeda, tri remija i 10 poraza.

> Nigerija prolazi skupinu, tečaj 3,25

Postave

Nigerija ima jako dobru momčad u kojoj joj osnovicu čine igrači iz Premiershipa, pretežito ofenzivci (Victor Moses iz Chelseaja, Kelechi Iheanacho iz Leicestera, Alex Iwobi iz Arsenala te Odion Ighalo koji je donedavno igrao za Watford, a trenutno se nalazi u Kini). Veznu liniju drže Wilfred Ndidi iz Liecestera te iskusni kapetan John Obi Mikel koji je prije godinu i pol Chelsea zamijenio Kinom. No, obrana ove momčadi puno je slabija od napada i tu će Vatreni trebati tražiti svoju šansu.

Najveća zvijezda – Victor Moses

Unatoč zvjezdanom statusu Obi Mikela, prvi igrač ove Nigerije je prvotimac Chelseaja Moses koji je ove sezone odigrao 38 utakmica u svim natjecanjima i zabio četiri gola i upisao četiri asistencije. Sudjelovao je u osvajanju FA kupa, a startao je u 24 utakmice Premiershipa, od kojih je četiri propustio zbog ozlijede u prvom dijelu sezone. Za reprezentaciju je zabio 11 u 32 nastupa i bit će velika prijetnja hrvatskim bekovima, neovisno na kojoj strani napada protiv Vatrenih bude igrao.

Izbornik – Gernot Rohr

Ovaj 64-godišnji Nijemac je prije odlaska u Afriku vodio razne francuske klubove i švicarski Young Boys. Potom je 2010. preuzeo Gabon, zatim je dvije godine vodio Niger, pa Burkinu Faso, a od 2016. sjedi na klupi Nigerije s kojom je prvi od afričkih reprezentacija izborio nastup na ovogodišnjem Mundialu.

Prognoza

Nigeria ima odličnu momčad i legitimni je kandidat za drugi krug. Međutim, Super Orlovi se nalaze u prilično teškoj skupini, s jedinom od favorita natjecanja Argentinom, po imenima jakom Hrvatskom i neugodnim Islandom. Konačni rezultat u skupini uvelike će ovisiti o otvaranju prvenstva protiv Hrvatske, no mi Afrikancima predviđamo ispadanje u skupini.

> Kompletnu razradu tečaja za nastup Nigerije na Svjetskom prvenstvu pronađite OVDJE.

Raspored

16.06. Hrvatska – Nigerija
22.06. Nigerija – Island
26.06. Nigerija – Argentina

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Rusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometunigerijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti