REUTERS/Lukas Barth
REUTERS/Lukas Barth

Nicolas Pepe napustio Arsenal, najskuplji transfer u klupskoj povijesti upravo postao najveći promašaj

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.08.22. | 20:18

Vraća se u Francusku.

Kad su ga u ljeto 2020. godine doveli iz Lillea za 80 milijuna eura, navijači Arsenala vjerovali su da u njihove redove stiže novi Thierry Henry. Dobro, nisu od Nicolasa Pepea očekivali baš toliki broj golova, ali su vjerovali da će svaku sezonu 'komotno' završavati s double-double učinkom. I to 'jakim' double-double učinkom, a ne nategnutih 10 golova i 10 asistencija.

Svoj optimizam bazirali su na tome što je u svojoj drugoj i posljednjoj sezoni u dresu Lillea danas 27-godišnje desno krilo upisalo 23 pogotka i 13 asistencija u 41 nastupu, dok je ukupno za Lille skupio 79 nastupa uz 37 pogodaka i 18 asistencija.

No, iako je u prve dvije sezone u Arsenalu imao popriličnu minutažu i povjerenje trenera, isto nije opravdao. Lani je pak u potpunosti pao u drugi plan, ukupno je u sezoni 21./22. skupio tri pogotka i šest asistencija u 23 nastupa (s tim da je u Premier ligi imao jedan pogodak i dvije asistencije u 20 nastupa) pa tako obostrana želje da se krene u nekom drugom smjeru nije iznenadila.

Mnogo se klubova javilo, ali zahtjevi Topnika bili su preveliki. Ali, ni Pepe nije bio baš 'prilagodljiv', primanja kakva je imao u Londonu više neće ponoviti, a sad izgleda kako će 'onog starog' Pepea pokušati pronaći ponovno u Ligue 1 budući da je sve dogovorio s Nicom.

Kako javljaju otočki mediji, Pepe će na posudbu, s tim da nema mogućnosti prvootkupa. Nica je, podsjetimo, ljetos dovela nekoliko ozbiljnih pojačanja, od kojih se najviše ističu Kasper Schmeichel te Aaron Ramsey. Danski vratar koštao ih je milijun eura, Ramsey je stigao kao slobodan igrač, a sad je na posudbu došao i Pepe. Momčad Luciena Favrea nije najbolje otvorila novu sezonu, zasad još uvijek u Ligue 1 ne znaju za pobjedu (dva remija i poraz), ali kad sve 'sjedne' na svoje mjesto, nitko ne sumnja da će Nica ove sezone biti iznimno jaka.

Pepe pak iz Arsenala odlazi kao veliko razočarenje. Trebao je biti nositelj Topnika, a postao je preplaćeno krilo koje je malo toga donijelo. O njemu sad više nitko ne priča, Arsenalu ide dobro u novoj sezoni, a simpatizere momčadi iz sjevernog Londona još uvijek drži euforija uzrokovana dolaskom Gabriela Jesusa i Fabia Vieire. Otišao je Pepe, na mala vrata, potpuno suprotno od onoga kako je došao. Trebao je biti top, a ispao - flop.


Tagovi

ArsenalNicolas PepeNicenogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti