REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Ni Real, ni Barca, ni Bayern: Poznato koji je klub prvi favorit za dovođenje Erlinga Haalanda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 09:30

Svi žele norvešku gol-mašinu.

Erling Haaland iduće će ljeto, nakon dvije i pol godine provedenih u Dortmundu, napustiti klub za kojeg zabija gotovo gol po utakmici. Iako ima tek 21 godinu, Haaland je jedan od najboljih napadača svijeta i u svojim redovima željeli bi ga vidjeti svi europski velikani. Haaland ima ugovor s Borussijom do 2024., no u klauzuli mu stoji da iduće ljeto može otići za transfernu odštetu od 75 milijuna eura.

To je cifra koju se svakako isplati izdvojiti za gol-mašinu i buduću Zlatnu loptu. U redu za njegovo dovođenje stoje svi klubovi koji ga mogu platiti - kao glavni favorit cijelo vrijeme se apostrofirao Real Madrid, dosta se govorilo o Barceloni, Chelseaju, Manchester Unitedu i, kada je riječ o igračima Borussije Dortmund, nezaobilaznom Bayernu iz Munchena. No, španjolski Sport piše kako je prvi favorit za dovođenje Haalanda u ovom trenutku Manchester City.

Građani su prošlog ljeta svim silama željeli dovesti Harryja Kanea, no vlasnik Spursa Daniel Levy bio je nepopustljiv. Kane, kojem ugovor ističe 2024., ostao je u Tottenhamu, a Građani su, piše Sport, ostali razočarani nakon neuspješno odrađenog posla prošlog ljeta i idućega neće krenuti u novi pohod na napadača engleske reprezentacije. Kako je Barcelona, navodno, već dogovorila transfer Ferrana Torresa iz Cityja, Građani se svakako moraju pojačati u špici napada.

Kane više, tvrde Španjolci, nije opcija, Mbappe je navodno Realov, Lewandowski je već u godinama i logičnim se namače da će City svim silama krenuti u napad na Erlinga Haalanda, tvrdi Sport.



Tagovi

Manchester CityBorussia DortmundErling Haaland

Ostale Vijesti