Edin Džeko @Reuters
Edin Džeko @Reuters

Ni Mou ga ne može uvjeriti da ostane: Džeko ide putevima Beckhama i Ibrahimovića?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.05.21. | 18:37

Kapetan BiH ovog ljeta najvjerojatnije odlazi iz Rima.

Ukoliko je vjerovati medijima iz susjedstva, izgleda kako je sad potpuno jasno u kojem će klubu Edin Džeko nastaviti svoj nogometi put.

Kapetan reprezentacije BiH navodno je na korak do konačnog dogovora s LA Galaxyjem, a da je priča oko odlaska u MLS poprilično ozbiljna vidi se i po tome što je njegova supruga već krenula s biranjem škola za djecu u Los Angelesu.

Edinova supruga Amra navodno ima veliki utjecaj gdje će ponajbolji BiH nogometaš nastaviti svoju karijeru, a par se upoznao baš u LA-u dok je Džeko bio član Manchester Cityja.

Iako su se dolaskom Mourinha mnogi ponadali da bi Portugalac mogao odigrati ključnu rolu u tome da Džeko ostane u talijanskoj prijestolnici i sljedeće sezone, izgleda kako je ovaj transfer neizbježan. Doduše, pita se nešto i Romu, jer stasiti napadač ima ugovornu obvezu do ljeta 2022. godine pa tako ne može baš samovoljno napustiti klub.

Agent iz BiH, koji ne zastupa Edina Džeku, Admir Husarić, rekao je za Sport.ba kako i u 'menadžerskim krugovima' cirkulira priča kako će Džeko otići put zapadne obale SAD-a.

„Čuo sam i ja da će karijeru nastaviti u LA Galaxyju. Nažalost, ne mogu u javnost s detaljima budući da konačan dogovor još uvijek nije postignut.“

Iz izvora bliskih samom igraču mediji iz susjedstva doznali su kako je Džeko još prošlog ljeta bio nadomak transfera u Juventus i da već neko vrijeme želi napustiti klub. Kapetan reprezentacije BiH navodno je već kupio odijelo za predstavljanje, unajmio čarter za Torino, ali je u posljednji trenutak uprava Stare dame odlučila produljiti posudbu Alvaru Morati.

Je su li pogodili, procijeniti sami, ali izgleda kako je Džekina avantura u Romi stigla do svojeg kraja.


Tagovi

Edin Džekonogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokRomaLA GalaxyMLSnogometna reprezentacija bosne i hercegovineBiH nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti