Nevjerojatna priča 'ostravskog Maradone': Po treći put u četiri godine oblači dres svog kluba iz djetinjstva!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 22:07

Legendarni napadač ne može daleko od kuće...

Milan Baroš je nesumnjivo legenda češkog nogometa, za čiju je reprezentaciju odigrao 93 utakmice i zabio 41 gol.

U klupskoj karijeri je osvojio Ligu prvaka s Liverpoolom 2005. godine, kao i naslove prvaka u tri različite države, od Francuske preko Turske do Češke. Danas 35-godišnjak, napadač je i ovog ljeta stigao do novog transfera, vrativši se u klub odakle je sve krenulo kada je potpisao s njima svoj prvi profesionalni ugovor – Banik Ostravu.

No, to i ne bi bilo toliko čudno da mu ovo nije već treći povratak u redove Banika u posljednje četiri godine.

Prvi put je u klub svog djetinjstva stigao početkom 2013., nakon što u pola godine od Eura i kraja petogodišnje karijere u turskom Galatasarayu nije odigrao niti jedan natjecateljski susret. U Ostravu se vratio u klub koji je bio i prvak lige 2004. godine, ali je otad upao u teške financijske probleme, pa je Baroš izašao u susret tako da je veliku većinu svoje dogovorene plaće ugovorom prosljeđivao za održavanje juniorskog pogona.

Međutim, klub mu je u ljeto te godine izašao u susret kada mu je turski Antalyaspor ponudio lukrativni jednogodišnji ugovor, ali tu je nakon solidnog starta teško nastradao, pokidavši ligamente krajem 2013. godine. Nakon gotovo godinu dana oporavka, Baroš je odlučio da će ipak nastaviti karijeru, te se vratio ponovno u Banik krajem rujna 2014. godine na ugovor do kraja sezone.

Nakon isteka tog ugovora pridružio se Mladoj Boleslavi, a nakon godine dana tamo potpisao je dvogodišnji ugovor i s klubom koji je prije dvije sezone izbacio splitski Hajduk iz playoffa Europske lige, Slovanom iz Libereca. Sada je, po treći put, stigao ponovno ondje odakle se očito nikada do kraja ne može udaljiti – Banik.

„Tko je gledao njegove nastupe u dresu Slovana tijekom proljeća vidio je kako je Milan jedan od glavnih igrača i vođa momčadi; upravo ono što ljudi od njega i očekuju. Njegovim povratkom dobili smo iskrenog 'banikovskog lokalpatriota', koji će dati iskustvo mladim igračima“, rekli su iz kluba.

„Osjetio sam velik interes i od Slovana, koji su me htjeli zadržati, ali srce je riješilo ovu dilemu. Slovanu želim sve najbolje, a o inozemstvu nisam ni pomišljao“, izjavio je legendarni Baroš. Tako je „ostravski Maradona“, kako ga zovu u Češkoj, po četvrti put u karijeri obukao dres kluba za kojeg je u stotinu susreta zabio dvadeset i devet golova.

Svugdje je lijepo, ali kući je najljepše!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Milan BarošBanik Ostrava

Ostale Vijesti