Neviđena greška golmana i dvostruki strijelac Bryan: Fulham je ponovno engleska elita! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 23:24

Tvrdu utakmicu obilježilo je malo prilika i dva igrača.

Večeras je na Wembleyju odigrana najskuplja utakmica na svijetu u kojoj je Fulham nakon produžetaka pobijedio Brentford rezultatom 2:1. Veliki tragičar bio je vratar  poraženih Raya koji je primio gol s udaljenosti preko 40 metara na kraju prvog produžetka, da bi na kraju drugog u 117. minuti stvar zapečatio večeras fantastični lijevi bek i dvostruki strijelac Joe Bryan.

U prvom poluvremenu smo gledali nekvalitetan nogomet bez puno izglednih prilika. Važnost utakmice je uzela svoj danak te smo gledali zatvoreniji susret nego što smo očekivali. Brentford je krenuo nešto bolje, no do 20 minute se situacija okrenula nakon čega je Fulham je djelovao kvalitetnije. No, jedinu pravu priliku smo vidjeli u 17. minuti kad je Onomah primio loptu u kaznenom prostoru i tukao, ali je golman Raya bio spreman te otklonio opasnost.

Odmah na startu drugog dijela Kebana je sjajno izveo slobodan udarac, no za razliku od utakmice protiv Cardiffa lopta je otišla malo pored vratnice. Na novu priliku smo čekali 10-ak minuta, točnije u 59. minuti Reid je primio dobar centaršut, ali je s peterca loptu poslao pored desne vratnice.

Brentford je do prve prave prilike stigao u 72. minuti kad je Watkins primio loptu na rubu kaznenog prostora i snažno tukao, ali je Radek na mjestu i odbija loptu u korner.

Do kraja regularnog dijela nismo vidjeli ozbiljniju priliku s obje strane te je utakmica otišla u produžetke.

Tamo se nastavilo jednako tvrdo s obje strane, iako je Watkins odmah na početku imao veliku priliku koju nije materijalizirao s pet metara udaljenosti. Počela se rasplamsavati igra, a vrhunac je stigao u posljednjoj minuti prvog produžetka.

Joe Bryan je namijestio loptu na 40-ak metara udaljenosti od Brentfordovih vrata, sve je upućivalo na centaršut zbog iznimno daleke pozicije, ali 26-godišnji ljevak sjajno je ugledao Rayu da je izašao previše sa svojih vrata i poprilično preciznim, iako se činilo da nije odveć jak udarac, matira nesretnog Rayu s čijeg lica se mogao vidjeti samo očaj.

Dali su Brentfordovci sve u napad, imali su nekoliko dobro povezanih dodavanja, ali obrana Fulhama ostala je stamena i nije dopustila izjednačenje.

Štoviše, upravo je Bryan u 117. minuti dovršio protivnika odličnim ulaskom s boka te nakon duplog pasa matira Rayu još jednom, ovog puta desnom, slabijom nogom.

U četvrtoj minuti nadoknade Dalsgaard je uspio smanjiti na 2:1, ali to je bilo sve što je Brentford uspio napraviti te će oni dogodine ponovno igrati u Championshipu.

Momci s Craven Cottagea su tako ponovno izborili plasman u najelitnije englesko nogometno društvo, a s obzirom da su već unutar sustava parachute paymenta , njihov maksimalan inkas ovom pobjedom iznosi 135 milijuna funti.

(foto: Reuters)


Tagovi

Joe Bryan

Ostale Vijesti