Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nesvakidašnji potez: Hajduk je zadnji put odigrao utakmicu bez zamjene prije 20 godina

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 12.04.21. | 09:53

U današnje vrijeme kad je dopušteno pet promjena, strateg Bijelih je odlučio da mu ne treba niti jedna.

Hajduk je jučer slavio u Puli protiv Istre 1961 rezultatom 0:1, no osim tvrde utakmice mnogi su primijetili kako trener Tramezzani na utakmici nije iskoristio niti jednu zamjenu.

Podatak je to koji djeluje nevjerojatno, pogotovo u današnje vrijeme kad se uvelo novo pravilo koje dozvoljava čak pet zamjena. Talijanski stručnjak jučer je na klupi imao Sentića, Jakoliša, Diamantakosa, Atanasova, Jaira, Skorupa, Biuka, Dolčeka i Teklića, no Tramazzani nije osjetio potrebu nikog od njih koristiti.

Dalmatinski portal si je dao truda te su prekopali arhivu hajdukovih prvenstvenih utakmica kako bi pronašli zadnji susret na kojem se ovaj slučaj dogodio te su ga na kraju i pronašli. Naime, dogodilo se to 28. listopada 2001. godine u Velikoj gdje je Hajduk slavio protiv Kamen Ingrada rezultatom 1:3, a tadašnji trener Nenad Gračan je odlučio da početni sastav koji su tad činili Pletikosa, Vuković, Štimac, Vejić, Đolonga, Srna, Andrić, Carević, Bošnjak, Deranja, Erceg, ne treba mijenjati.

Kad su već naše kolege kopale po arhivi našli su podatak da je Hajduk u novijoj povijesti na dvije utakmice koristio samo jednu zamjenu, bilo je to 21. listopada u porazu 0:1 na Poljud protiv Istre, a Bijele je tad vodio Mišo Krstičević te 3. travnja 2016. godine na Parku mladeži protiv Splita, a tadašnji strateg bio je Damir Burić.


Tagovi

Nenad GračanPaolo TramezzaniKamen Ingrad

Ostale Vijesti