Foto: Action Images
Foto: Action Images

Nesuđeni Barcin dvojac utrpao tri komada BiH

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.11.20. | 19:51

Momci Dušana Bajevića nisu mogli parirati Oranju.

Nizozemska nogometna reprezentacija zasjela je - barem privremeno - na prvo mjesto skupine 1 u Ligi nacija. Pobjedom nad Bosnom i Hercegovinom stigli su na osam bodova nakon nepunih pet odigranih kola, bod manje ima Poljska, dok je Italija na šest, ali ove dvije selekcije tek trebaju odigrati svoj međusobni okršaj večeras.

Oranje, predvođeno novim izbornikom Frankom De Boerom slavilo je nad našim susjedima rezultatom 3:1, a sva tri gola postigao je dvojac koji je ovog ljeta trebao stići u Barcelonu, ali su se ti planovili izjalovili u posljednjim trenucima prijelaznog roka.

Već do 14. minute domaćin je na Johan Cruyff Areni ima dvostruko vodstvo, a najzaslužniji za to je dvostruki strijelac Giorginio Wijnaldum. Za prvi gol u šestoj minuti asistent je bio Dumfries, dok je drugi namijestio Berghuis.

Pitanje pobjednika u 55. minuti rješava Memphis Depay na drugu asistenciju Dumfriesa, a počasni gol za bosansko-hercegovačku selekciju zabija Prevljak u 63. minuti na asistenciju Edina Višće.

Bivši igrač Dinama, Amer Gojak, igrao je do 61. minute, kao i njegov nekadašnji suigrač u plavom dresu Armin Hodžić kojega je zamijenio strijelac gola, dok je cijelu utakmicu uz zarađeni žuti karton odigrao desni bek Hajduka, Darko Todorović.

Ranije danas, Škotska je izgubila od Slovačke s minimalnih 1:0, Finci su u gostima srušili Bugare 2:1, a Turska je u novoj golijadi na svom terenu pobijedila Rusija 3:2.


Tagovi

bosna i hercegovinanizozemska nogometna reprezentacijaMemphis DepayGeorginio Wijnaldum

Ostale Vijesti