Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Nesuđena Hajdukova zvijezda nastavlja karijeru na Cipru

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 31.08.21. | 08:00

Igrat će s jednim poznatim HNL licem

Igre koje je pokazivao u mladim kategorijama Hajduka donijele su mu epitet nade. Pojavio se i na prvim pripremama 2011. godine s prvom momčadi, ali ostao je na tek jednom službenom nastupu za 'bile'. Dalje ga je put vodio u Slaven Belupo 2013. godine, odakle je otišao u njemački Bochum, a pola godine je proveo i u C momčadi madridskog Atletica.

Riječ je o Omišaninu i rođaku poznatijeg hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, napadaču Mariju Jelaviću. On će karijeru nastaviti u ciparskom drugoligašu Akritas Chlorakasu gdje odlazi iz zagrebačkog Rudeša s poznatim HNL licem Besratom Abdurahimijem.

Jelavić je, osim za navedene klubove, igrao i za švedski Atvidaberg odakle je 2016. došao u Solin. U Solinu je proveo godinu i pol dana, a tada je odigrao i sjajnu Kup utakmicu protiv Hajduka u kojoj je zabio bivšoj momčadi i namučio tadašnju obranu 'bilih' koji su na kraju prošli dalje u natjecanju.

Nakon Solina put ga je odveo u 1. HNL, točnije u Istru gdje je igrao pola godine i ostvario transfer u belgijski Mouscron. Iz Belgije se vratio u Hrvatsku nakon godinu dana i potpisao za Dugopolje iz kojeg je nakon pola godine uslijedio povratak u Solin.

Godinu dana se tamo zadržao do selidbe u Zagreb kada je stigao u Rudeš za koji je prošle sezone odigrao 25 utakmica i zabio osam golova. 


Tagovi

HajdukSolinIstra 1961Atletico Madrid

Ostale Vijesti