REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Nerazzurrima nije pomogao ni Perišićev asist: Remi Intera i Fiorentine na Giuseppe Meazzi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 19:54

Inter je prvi trepnuo u borbi za naslov talijanskog prvaka

Inter je prvi trepnuo u borbi za naslov talijanskog prvaka – momčad Ivana Perišića i Marcela Brozovića je na domaćem terenu remizirala 1:1 s Fiorentinom.

Nije bilo previše prigoda u prvom poluvremenu susreta na Giuseppe Meazzi između Intera i Fiorentine. Simeone Inzaghi i Vincenzo Italiano su se odlučili na šahovsku bitku u kojoj se sve važnije odvijalo na sredini travnjaka. Dvije prilike su, međutim, ostale zapisane. Prvu nije iskoristio Edin Džeko u 37. minuti. Izborio se bosanskohercegovački napadač za prostor u kaznenom prostoru gostiju pa odapeo po sredini gola, ali je vratar Pietro Terracciano amortizirao njegov pokušaj.

Tri minute kasnije lopta se zakotrljala u mreži – Lautaro Martinez je zabio pogodak koji je ubrzo poništen zbog zaleđa.

Onda se u drugom poluvremenu utakmica razmahala. U 50. je minuti Fiorentina i povela. Lopta je stigla u 16-erac Intera gdje ju je dočekao Nicolas Gonzalez. Otresao se igrač Fiorentine Perišićeve pažnje, uputio loptu na prvu stativu odakle ju je u mrežu zabio strijelac Lucas Torreira.

Pogodak Torreire pogledajte OVDJE

Već pet minuta kasnije je stigao odgovor Nerazzurra. Džeko je odigrao Perišića na lijevoj strani, hrvatski reprezentativac je osvoji dosta prostora pa zatim ljevicom ubacio dijagonalu na drugu stativu koja je naciljala glavu Denzela Dumfriesa za 1:1.

Pogodak Dumfriesa pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice je Alexis Sanchez imao sjajnu prigodu u 89. minuti nakon što mu je Arturo Vidal ostavio loptu, no Biraghi je koljenom blokirao njegov pokušaj. Uzvratio je Ikone u zadnjim sekundama kada je izašao u situaciju jedan na jedan s Handanovičem, no kao i nekoliko puta tijekom utakmice ponovno je na razini bio vratar Intera.

Dodajmo i kako je Perišić izašao iz igre u 80. minuti utakmice, dok Brozović nije nastupio zbog ozljede.

U ranijem terminu su igrači Napolija se barem nakratko uspjeli poravnati s Milanom na vrhu talijanskog prvenstva pobjedom nad Udineseom 2:1. Gosti iz Udina su na poluvremenu vodili 1:0 zahvaljujući preciznom udarcu Deulofeua s 18 metara u 22. minuti. Međutim, u nastavku se razbudio napadač Napolija Osimhen i odveo momčad iz Napulja do preokreta. Nigerijski je napadač na 1:1 poravnao udarcem glavom na ubačaj Marija Ruija, a za 2:1 je pogodio prizemnim udarcem nogom nakon dodavanja Di Lorenza. Inače, ovo je drugi tjedan zaredom kako Osimhen s dva pogotka osigurava pobjedu Napoliju, isto je učinio i u prošlom kolu na gostovanju kod Verone.

Serie A, 30. kolo

Petak, 18. ožujka:

Sassuolo – Spezia 4:1

Genoa – Torino

Subota, 19. ožujka:

Napoli – Udinese 2:1

Inter – Fiorentina 1:1

Cagliari – Milan (20.45)

Nedjelja, 20. ožujka:

Venezia – Sampdoria (12.30)

Empoli – Verona (15.00)

Juventus – Salernitana (15.00)

Roma – Lazio (18.00)

Bologna – Atalanta (20.45)




*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Serie AInterIvan PerišićEdin DžekoMarcelo Brozović

Ostale Vijesti