Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Nenad Bjelica: Fućak je pokazao kvalitetu za Osijek

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 09:10

Nenad Bjelica zadovoljan nakon prve pripremne utakmice.

Ono što smo već najavili, jučer je dobilo službenu potvrdu. Osijekov 20-godipšnji stoper Adrian Leon Barišić posuđen je talijanskom drugoligašu Frosinoneu s mogućnosti otkupa ugovora na ljeto 2020. Frosinone je trenutno osma momčad Serie B, a cilj joj je izboriti povratak u Serie A. Barišiću će kod prilagodbe u novoj sredini pomoći bivši igrač Osijeka, Rudeša i Slaven Belupa 25-godišnji Karlo Lulić koji se u Frosinoneu nalazi od ljeta 2021.

Osijek je, inače, jučer odigrao prvu prijateljsku utakmicu. S 2:0 Bijelo plavi su nadvisili drugoligaša Bijelo brdo, a prvi pogodak u novom dresu zabio je Kristian Fućak koji je ove zime prešao na Gradski vrt iz Opatije.

Nenad Bjelica priliku je dao 22 igrača, među kojima je bilo i nekoliko mladih.

U 24. minuti utakmice igru je morao napustiti Mile Škorić. Dobio je nezgodan udarac i struka je procijenila da je pametnije izvaditi ga iz igre kako ne bi pogoršao ozljedu.

"U prvom tjednu radili smo na izdržljivosti. U Poreču krećemo s intenzivnijim radom, tada ćemo imati igrače koji ovaj tjedan bili s nama iz raznih razloga. Mogu biti zadovoljan s današnjom utakmicom i prvim tjednom rada. Fućak je pokazo kvalitetu za Osijek, može postati bitni igrač naše momčadi", rekao je strateg Osijeka za klupsku stranicu.

Bijelo-plavi sada putuju u Poreč u kojeg će Bjelica povesti 25 prvotimaca i šest mladih igrača - Kolić, Mikolčić, Stramput, Hanuljak i Baić.

Nenad Bjelica je u izjavi za klupske kanale dao naslutiti da bi Osijek do kraja prijelaznog roka trebao dovesti još pokoje pojačanje.

Osijek - Bijelo Brdo 2:0 (Fućak 64', Bralić 86')

Malenica, Bartolec, Lončar, Škorić, Cvijanović, Bohar, Brlek, Žaper, Mikolčić, Hiroš, Topčagić (još su igrali: Kolić, Miloš, Bralić, Fiolić, Čeberko, Gržan, Jurčević, Daku, Hanuljak, Fućak, Stramput).


Tagovi

Nenad BjelicaOsijekPrva HNLKristian FućakAdrian Leon Barišić

Ostale Vijesti