Nema poklona Hrvatskoj: Italija kod Prosinečkog riješila plasman na Euro, Norveška slavila protiv Malte!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.10.15. | 20:00

Italija i Norveška nisu kiksale u svojim susretima devetog kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Francuskoj, pa su očekivano dodatno otežale Hrvatskoj put do Eura.

Nadali su se izabranici novog hrvatskog izbornika Ante Čačića da bi prve dvije reprezentacije u našoj kvalifikacijskoj skupini H Italija i Norveška mogle kiksati u dvobojima protiv Azerbajdžana i Malte, ali to se nije dogodilo.

Tijek kvalifikacijskih utakmica za Euro

Italija je s 3:1 slavila u Bakuu kod Azerbajdžana kojeg vodi hrvatski trener Robert Prosinečki, dok je Norveška s dva komada u mreži ispratila fenjeraša naše skupine Maltu.

Italija je na na Olimpijskom stadionu u Bakuu u vodstvo došla u 11. minuti kada je Eder nakon ubačaja Verrattija pobjegao obrani domaćina i lakoćom zabio za vodstvo.

U 31. minuti je zavladala prava ludnica na stadionu nakon što je Azerbajdžan uspio izjednačiti. Strijelac je bio Nazarov, koji je iskoristio lošu reakciju Chiellinija i Bonuccija te dodavanje Gurbanova.

Ali veselje domaćina nije dugo trajalo. Dvije minute prije odlaska na odmor, Talijani su vratili vodstvo zahvaljujući El Shaarawju.

Potvrda uvjerljive pobjede stigla je u 65. minuti kada je za Italiju zabio Darmian.

Domaćini su od 88. minute bili s igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Husejnov.

Prosinečkom je ovo bio prvi poraz otkako je preuzeo klupu Azerbnajdžana. Do sada je ubilježio pobjedu i tri remija. 

Talijani su tako kolo prije kraja kvalifikacija osigurali plasman na Europsko prvenstvo jer nakon devet kola imaju 21 bod. Norvežani ih prate s dva boda manje i upravo će u posljednjem kolu igrati ova dva protivnika. Norveška će tražiti pobjedu u Rimu 13. listopada za izravan plasman, čime će Hrvatsku gurnuti u dodatne kvalifikacije.

Norvežani su večeras bez većih problema slavili u Oslu protiv Malte. Tettey u 20. i Soderlund u 52. minuti su Skandinavcima donijeli treću pobjedu zaredom.

U ostalim utakmicama, Island, koji je već osigurao plasman u Francusku je odigrao 2:2 s Latvijom, iako je vodio 2:0 golovima Sigthorssona u petoj i Sigurdssona u 27. minuti, no gosti su uspjeli u nastavku doći do izjednačenja.

Nizozemska je s 2:1 slavila u gostima kod Kazahstana, pogocima Wijnalduma i Sneijdera i tako je ostala u igri za treće mjesto u skupini. Domaćini su u sudačkoj nadoknadi ublažili poraz.

Euro kvalifikacije, deveto kolo, rezultati:

SKUPINA H

Azerbajdžan - Italija 1:3 (Nazarov 31'/Eder 11', El Shaarawy 43', Darmian 65')
Norveška - Malta 2:0 (Tettey 20', Soderlund 52')

Poredak: Italija 21, Norveška 19, Hrvatska 14(-1 utakmica), Bugarska 8(-1 utakmica), Azerbajdžan 6, Malta 2.

SKUPINA A

Island - Latvija 2:2 (Sigthorsson 5', Sigurdsson 27'/Cauna 49'/Sabala 68')
Kazahstan - Nizozemska 1:2 (Kuat 90+6'/Wijnaldum 33', Sneijder 50')

Poredak: Island 20, Češka 19(-1 utakmica), Nizozemska 13, Turska 12(-1 utakmica), Latvija 5, Kazahstan 2.


Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaazerbajdžanska nogometna reprezentacijaNorveška nogometna reprezentacijaMaltaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti