REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Nekoliko klubova iz Premier lige ne odustaje od Livakovića, Dinamo traži 10 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.01.23. | 10:12

Spominje kako oni zainteresirani, zasad, nude između sedam i osam milijuna eura, ali u plavom taboru su odlučni – 10 milijuna eura i ni centa manje!

Iako je svima onima kojima je nogomet, a naročito HNL, više od najvažnije sporedne stvari na svijetu svaki prijelazni rok sam po sebi uzbudljiv, ovako zanimljiv siječanj nismo vidjeli već godinama. Biuk je krajem godine preselio u LAFC, potom je Oršić otišao u Southampton, Osijek je ostao bez dva najbolja igrača (a uskoro bi mogao i prvog vratara), dok je Rijeka, koja je odradila očajnu jesen, očekivano 'ispremiješala' pola momčadi.

Zanimljivosti nipošto ne nedostaje, a prijelazni rok je, službeno, tek jučer započeo. U svim klubovima 'velike četvorke' radi se na transferima, zadnje vrijeme nešto više na onim izlaznim nego ulaznim. Dinamo bi tako, nakon što su ostali bez legende kluba Mislava Oršića, uskoro mogao ostati i bez svojeg kapetana Arijana Ademija kojeg traže iz Španjolske i Saudijske Arabije te 'jedinice' i (po)najboljeg vratara SP-a u Kataru, Dominika Livakovića.

Livi je već godinama neprikosnovena jedinica Plavih, kontinuirano brani dobro, ali… nikako da napravi taj iskorak u inozemstvo. Već par puta se stekao dojam kako je bio blizu odlaska, kako su ga tražili prvo 'ovi', a onda i 'oni', da bi na kraju ostao u Zagrebu. No, nakon sjajnih izvedbi u Kataru, Livaković je postao iznimno tražena roba. Posljednjih tjedan dana je u fokusu bio Villarreal koji je svojeg prvog vratara Rullija transferirao u Ajax, ali u ovom trenutku, barem dok ne prodaju Jacksona ili Djanrumu u Premier ligi, čelnici Žute podmornice ne misle dovoditi skupocjena pojačanja. Njihova procjena je da zasad mogu s Reinom i Jörgensenom, ali ako se pokaže da su bili u krivu i da im je Livaković najbolja moguća opcija za gol, postoji velika mogućnost da će tada već biti prekasno. Naime, Nottingham Forest je ozbiljno zapeo za Livakovića, spominju se neki iznosi između sedam i osam milijuna eura, ali u Dinamu su odlučni te svoju 'zadarsku hobotnicu' ne planiraju pustiti za manje od 10 milijuna eura.

Inače, upravo je 10 milijuna eura klauzula koju Livaković ima u svojem ugovoru da može otići, a taj novac bi za nekog premijerligaša – s tim da je važno istaknuti kako Šumari nisu jedini koji žele 28-godišnjeg Hrvata – prilično smiješan kad se uzme u obzir kakvog vratara za to dobivaju.

Englezi, zanimljivo, pišu da je u ovom trenutku ipak nešto realnije da će Livaković napustiti Dinamo na ljeto. Dodaju, interesa ne manjka, Dinamo je svjestan da u svojim redovima ima sjajnog vratara kojem cijena neće padati, dok otočki mediji vjeruju kako je ipak veća vjerojatnost da se sezona okonča pa da onda netko od zainteresiranih krene po Livakovića nego da se netko 'zaleti' već ovog siječnja.

Dinamo je, dakle, jasan. Ako želite Livakovića – platite 10 milijuna eura. Ni centa manje, ni centa više. Premier liga ili La Liga čine se kao idealne destinacije, ali gdje će Livija put odvesti, tek treba vidjeti. Jučer smo i dalje razmišljali o Villarrealu, današnji fokus je Nottingham Forest, a tko zna što nosi sutra. (I.A.S.)



Tagovi

Dominik LivakovićDinamo ZagrebNottingham ForestVillarrealGNK DinamoZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2023.

Ostale Vijesti