Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Nekadašnji najbolji strijelac HNL-a ostao je bez kluba

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 31.07.21. | 22:22

Mandat u Hajduku su obilježile ozljede koljena

Bivši Hajdukov as, 31-godišnji napadač Marko Futcas, ponovno je bez kluba. Nekoć veliki golgeter je dugo vukao ozljedu koljena, a neće ni epizodu u Hajduku pamtiti po dobrome. Unatoč titulu najboljeg strijelca lige, klub je napustio utučen, ponajviše zbog napada huligana koji su njega i još nekolicinu tadašnjih igrača napali u samom centru grada.

Napustivši Hajduk u ljeto 2018.godine, bio je nezaposlen sve do zime, kada je potpisao ugovor s Fehervarom. Tamo je pak pokazao svoje golgeterske kvalitete, skupio je 55 nastupa i zabio 16 pogodaka. Iz nepoznatih razloga, Futacs je prebačen u drugu ekipu Fehervara nakon zbilja zadovoljavajuće statistike.

Napadač je odlučio otići i pronaći novu sredinu u Zalaegerszegu. Pola godine kasnije – opet član kluba kojem nitko ne želi pripadati. “Without club” je status nekadašnjeg igrača Hajduka, Leicestera i Blackpoola od početka srpnja. Nema indicija gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Marko Futacs je, unatoč kratkom angažmanu u “bijelom” dresu, ostavio traga. U samo dvije godine koliko je proveo igrajući na Poljudu, Mađar je postao najbolji strijelac lige u sezoni 2016./2017 s nemalih 18 pogodaka na kontu,


Tagovi

Marko FutacsHajdukFehervar

Ostale Vijesti