Nekadašnja devetka Juventusa i Cityja s iskustvom igranja u HNL-u odlazi u Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.02.20. | 16:05

Iako je iza njega velika karijera, mnogi smatraju da je mogao još više postići

Ovaj fantastični Bugarin je karijeru započeo u Pietà Hotspurs FC, današnjem malteškom drugoligašu, iz kojeg za skromnih 15 tisuća eura seli u omladinski pogon Leccea.

Tamo se zadržao sedam godina, a s vremenom je postao klupski projekt i glavni napadač kluba pa ga je tako u zimu 2005. za 14 milijuna eura kupila Fiorentina.

Nakon šest mjeseci u Firenci Božinov odlazi na jednogodišnju posudbu u redove Juventusa koji se te godine igrao Serie B zbog afere Calciopoli.

Po isteku posudbe Božinov nije nastavio svoj nogometni put u Firenci već u ljeto 2007. odlazi put Otoka gdje postaje novi član Građana u transferu vrijednom osam milijuna eura.

Ova nogometna ptica selica nije se dugo zadržala u Premier ligi, a u svojoj bogatoj karijeri još branio boje Parme, Sportinga, Hellas Verone, Vicenze, Levskog, Ternane, Partizana, Meizhou Hakke, Lausanne, Rijeke i Boteva, a od siječnja ove godine je slobodan igrač.

Iako su u njegovoj karijeri klubovi za njegove usluge ukupno platili 26,5 milijuna eura odštete, Božinov nikada nije ispunio svoj puni potencijal te dosegao onaj nivo kakvog su mu razni stručnjaci, naročito oni talijanski, predviđali.

Iako je u Rijeci proveo svega šest mjeseci, Božinov je postao miljenik navijača, a usprkos činjenici kako nikako nije uspio doći do optimalne fizičke pripremljenosti, po svakom je njegovom potezu bilo jasno kako nekadašnji bugarski reprezentativac itekako „zna nogomet“.

Za reprezentaciju svoje zemlje skupio je 43 nastupa i sedam pogodaka, a sa svojim novim klubom potpisao je šestomjesečni ugovor.

Zanimljivo, u novom klubu trenirat će ga Nicola Legrottaglie, njegov bivši suigrač iz dana provedenih u Torinu, a klub ga je odlučio angažirati budući da imaju problema ozljedama dvojice glavnih napadača, Marca Tumminella i Manuela Pucciarellija.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Valeri BojinovtransferiZimski prijelazni rokSerie B

Ostale Vijesti