Nekad su imali Forlana, danas Machada, a za trenera su doveli svoju „crnu mačku“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.03.20. | 13:24

Osim „miljenika“ BBB-a, u momčadi se nalazi još jedno dobro poznato HNL ime.

Od dana kada je napustio Goa FC, ime Sergija Lobere nije se prestalo spominjati u kontekstu raznih azijskih klubova koji su „navodno“ bili zainteresirani da dovedu Španjolca na svoju klupu te mu daju ulogu glavnog trenera.

Spominjali su se to Kerala Blasters FC, Jamshedpur FC, East Bengal FC i Bengaluru FC, ali u konačnici je 43-godišnjak završio na klupi Mumbai City FC-a, indijskog prvoligaša čije boje danas brane nekadašnji veznjak Dinama Paulo Machado i branič Slaven Belupa Mato Grgić. Jednako tako, valja spoemnuti da je u isom klubu svoju iznimno bogatu igračku karijeru završio legendarni Diego Forlan, bivši nogometaš koji je nedavno započeo i svoju trenersku karijeru, a o tome ste ceć imali prilike čitati na Germanijaku:

Njegov novi klub ne stoji najbolje u ovoj sezoni te se nakon 18 odigranih utakmica u prevnstvu nalaze na petom mjestu sa svega 26 osvojenih bodova. Iako nije to nešto naročito loše, uoči početka sezone uprava kluba smatrala je da je ova momčad vrijedna vrha indijskog nogometa pa su se tako odlučili angažirati novog trenra koji je za njih oduvijek bio „crna mačka“.

„Ako ga ne možeš pobijediti, kupi ga“, jedna je od parafraziranih fraza koja najbolje oslikava trenutnu situaciju u njihovom klubu. Naime, zanimljiv je podatak, da je kao trener Goe, Lobera protiv svojeg novog poslodavca odigrao pet utakmica, upisao jednako toliko pobjeda, a povrh svega njegova je momčad ukupno zabila 21 pogodak.

Zanimljivo, Lobera je dobio otakaz u svojem bivšem klubu pod dosta čudnim okolnostima budući da je, u trenutku kada mu se uprava odlučila zahvaliti na suradnji, svoju momčad ostavio na vodećem mjestu prvenstva. Jednako tako, oni koji malo pobliže prate indijsku ligu, navode kako je njegova Goa igrala uvjerljivo najljepši nogomet u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, a to i nije toliko čudno budući da se kao trener školovao u Barceloni u kojoj je proveo osam godina.

Bilo kako bilo, ex HNL duo dobit će novog trenera s kojim bi trebali na pohod prema vrhu tablice, a kako javljaju strani mediji, suradnja će biti službeno potvrđena u narednih nekoliko dana.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Diego ForlanPaulo MachadoMato GrgićMumbai CityGoa FC

Ostale Vijesti