Nedjeljna rapsodija golova u Nizozemskoj: 16 komada u četiri susreta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.08.14. | 12:42

Derbi AZ Alkmaara i Ajaxa pripao kopljanicima.

Nedjelja je donijela četiri posljednja susreta 2. kola nizozemske Eredivisie. Prime time pripao je derbiju Alkmaara i Ajaxa u kojem su gosti slavili sa 1:3. Poveli su aktualni prvaci iz Amsterdama pogotkom mladog Davyja Klaassena u 15. minuti susreta. Domaćini su strpljivo čekali svoje prilike, a jednu od njih pretvorili su u pogodak na samom početku drugog dijela. Strijelac za Alkmaar bio je Steven Berghuis. Ovaj je pogodak dao krila Ajaxu koji prebacuje u brzinu više. Najprije u 69. minuti pogađa Lasse Schöne, da bi konačnih 1:3 postavio Anwar El-Ghazi u posljednjoj minuti regularnoj dijela utakmice.

Susret Excelsiora i G. A. Eaglesa vrvio je pogodcima. Rotterdamski Excelsior slavio je na kraju rezultatom 3:2. Prvi je led probio Jordan Botaka, čime su domaćini stigli u vodstvu već u 19. minuti susreta. Do predaha nije bilo promjena, a nije se niti naslućivalo da bi nastavak susreta mogao donijeti pravi vatromet golova. U 59. minuti Excelsior povećava svoje vodstvo preko van Weerta. Eaglesi tada uraganski stižu do izjednačenja. Cummins i Nieuwpoort pogađaju u 69. i 75. minuti. Eaglesima je presudila sudačka nadoknada. Cijeli je trud pao u vodu u 94. minuti kada Fisher s bijele točke baca domaćine u trans.

Izdvojimo još dvije domaće pobjede. Utakmica Utrechta i Willema II bila je rezultatski 'skromna' s obzirom na ostale parove ovog vikenda. Utrecht je slavio 2:1, a strijelci za domaćine bili su Toornstra u 64. i de Kogel u 88. minuti, dok je za goste precizan bio Haemhouts u 76. minuti susreta.

Posljednji nedjeljni susret odigrali su Groningen i Heracles (3:1). Susret je praktički bio riješen u prvih 45 minuta. Chery i de Leeuw osigurali su Groningenu veliku prednost na predahu, dok je u drugom poluvremenu Heracles uspio smanjiti vodstvo preko Bel Hassanija. Gostujuće su nade bile kratkog vijeka, jer samo četiri minute poslije, van Nieff postiže pogodak za konačnih 3:1.

(Screenshot Twitter)


Tagovi

AjaxAZEredivisie

Ostale Vijesti