REUTERS/Carla Carniel
REUTERS/Carla Carniel

Ne znamo kako igra, ali mu barem otac zna ‘što valja’ : Thierry Henry potpisao za São Paulo, otkupna klauzula 60 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 20:16

Napadač bi se uskoro trebao priključiti prvoj momčadi.

Nije nikakva novost da Brazilci svojoj djeci daju imena po nogometnim zvijezdama. Doduše, uglavnom se oduševljavaju ‘svojima’, nije baš da im nedostaje sjajnih igrača, ali otac od 16-godišnjeg napdača São Paula Thierryja Henryja je prije 16 godina uživao u majstorijama francuskog velemajstora te je svom sinu odlučio dati ime i prezime baš po legendi Arsenala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije 16 godina, u ljeto 2007., Henry je nakon sjajnih osam godina u sjevernom Londonu prešao u Barcelonu za (samo) 24 milijuna eura. Imao je tada Thierry, Francuz, 30 godina, ali je njegov obožavatelj iz Brazila bio toliko očaran njegovim igrama da je po današnjem izborniku U21 reprezentacije Francuske odlučio nazvati svojeg sina.

Sudbina se na kraju poigrala s velikim obožavateljem lika i djela legendarnog Francuza tako da je njegov sin, punog imena Thierry Henry Santos Souza, postao jako nadaren u ‘najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu’ te je radi svega nadvedenog njegov matični klub São Paulo s 16-godišnjim napadačem potpisao profesionalni trogodišnji ugovor.

Mladi, ali stasiti (192 cm) Thierry Henry je tako mjesec dana nakon svojeg 16. rođendana s brazilskim velikanom potpisao ugovor, a koliko u klubu vjeruju u njega svjedoči i otkupna klauzula koja iznosi 60 milijuna eura, odnosno 317 milijjuna Brazilskih reala.

Thierry Henry iz Brazila možda neće ostvariti karijeru kao Thierry Henry iz Francuske, ali su se snovi njegovog oca, da mu sin bude talentirani napadač, ostvarili.

Ne znamo puno o tom mladom 16-godišnjaku, ali zato znamo da mu otac zna ‘što valja’… (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Thierry HenrySao Paulobrazilska nogometna liga

Ostale Vijesti