Reuters
Reuters

Ne zna se tko pije, a tko plaća: Najneuglednija skupina Lige prvaka pretvorila se u pravu 'Pepeljugu'

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.12.21. | 11:32

Dvije utakmice, četiri kluba i 180 minuta istine.

Danas oko 23 sata saznat ćemo sve sudionike druge runde ovosezonske Lige prvaka. Mancehster Cityju, PSG-u, Liverpoolu, Ajaxu, Sprotingu, Real Madridu, Interu, Bayernu, Manchester Unitedu, Chelseaju i Juventusu, sinoć se još pridružio Atletico Madrid, a danas ćemo saznati preostala četiri putnika.

U skupini E za drugo mjesto bore se Barcelona i Benfica, Blaugrana mora pobijediti kod maksimalnog Bayerna ili se nadati da Benfica neće na domaćem terenu svladati posljednji Dinamo Kijev. U skupini F Atalanta i Villarreal imaju izravan okršaj za drugi krug. Talijanskoj momčadi igra samo pobjeda, osvajaču Europske lige i remi.

(1.60) Bayern (5.00) Barcelona (5.75)


A posljednja dva sudionika druge runde saznat ćemo nakon utakmica skupine G u kojoj je pravi 'raspašoj'. Skupina s Lilleom, RB Salzburgom, Sevillom i Wolfsburgom prije početka natjecanja smatrala se najneatraktivnijom, ali i najizjednačenijom. Možemo reći da su se obje tvrdnje pokazale točnim. U 10 dosadašnjih dvoboja palo je 'svega' 20 pogodaka (koliko je samo Ajax zabio u šest svojih utakmica). Četiri momčadi nalaze se na razmaku od tri boda. Svaka može proći u iduću rundu i ispasti iz daljnjeg natjecanja.

Krenimo od vodeće momčadi....

Lille ima osam bodova i najbliži je plasmanu u drugi krug. Do ove pozicije stigli su s 2:1 pobjedom u Sevilli i 1:0 pobjedom u nad Red Bull Salzburgom u posljednja dva kola. Lilleu za prolaz igra najmanje remi na gostovanju kod Wolsburga. U slučaju poraza, Wolsgburg će proći dalje zbog boljeg međusobnog omjera, a čak i ako utakmica između Red Bulla i Seville završi neriješeno, i napravi se krug od tri momčadi s istim brojem bodova, Lille će završiti na trećem mjestu jer će u tom krugu Wolfsburg imati sedam bodova, RB Salzburg šest, a Lille četiri. Ono što je utješno za Lille jest da će grupu završiti najmanje na trećem mjestu i sigurno će iduće godine igrati najmanje Europsku ligu.

(2.60) Wolfsbrug (3.10) Lille (2.85)

RB Salzburg ima dosta jasnu situaciju. S pobjedom nad domaćem terenu protiv Seville siguran je putnik u drugi krug Lige prvaka, neovisno o rezultatu druge utakmice. Austrijski prvak dalje može i u već navedenom slučaju, ako dvoboj u salzburškoj Red Bull Areni završi neriješeno, a Wolfsburg dobije Lille. U tom slučaju momčad Luke Sučića i Roka Šimića završit će na drugom mjestu ljestvice.

(3.20) RB Salzburg (3.50) Sevilla (2.50)

Sevilli i Wolsfbrugu za prolaz dalje igra samo pobjeda. Andalužanima na gostujućem terenu u Salzburgu, a Wolfsburgu na domaćem terenu protiv Lillea. Dobro za obje ekipe jest to da im pobjeda garantira iduću rundu. Njemački predstavnik na kraju jedini ne može igrati Europsku ligu iduće sezone. Jer njima je bod protiv Lillea ravan porazu, mogu imati maksimalno isti broj bodova kao i Sevilla koja ima bolji međusobni omjer.

Sve u svemu, očekuje nas jedna iznimno zanimljiva večer u skupini G, a najneuglednija skupina na papiru, pretvorila se u 'Pepeljugu', i postala uvjerljivo najatraktivnija. Barem ove večeri u kojoj se četiri kluba, u dvije utakmice i 180 minuta borbe bore za prolazak u drugi krug Lige prvaka i povećanje klupskog budžeta.

Tko će na kraju 'okrenut rundu', tko će piti od tuge, a tko od veselja, saznat ćemo oko 23 sata...

Cijelu Germania ponudu za današnji program Lige prvaka pronađite OVDJE.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Liga prvakaWolfsburgSevillaRed Bull SalzburgLille

Ostale Vijesti