Ne smiruju se strasti oko Dinamovog penala: Nije izgubio samo NK Zagreb nego sport (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.02.16. | 12:44

Početak drugog dijela HNL-a nije mogao proći bez repova. Nakon 22. kola rasprave se vode o jedanaestercu iz kojeg je Dinamo došao do pobjede protiv Zagreba.

Sapleo me, bilo je kontakta. Ušao je između nogu, sigurno je bilo kontakta. Nema dvojbe“, rekao je nakon utakmice Dinamov Damir Šovšić, a prenosi Večernji list. Naravno da ćemo teško dočekati, a pogotovo u hrvatskom nogometu, da igrač u ovakvoj situaciji kaže kako prekršaja nije bilo, ali Šovšića ipak demantira kamera.

Kontakta između Mamićevog 'jokera' s klupe i Zagrebovog Bernarda Matića je svakako bilo, ali se jasno vidi da se Šovšić sapleo o Matića. Prekršaja tu nije bilo, ali je sudac Dalibor Mlakar pokazao na bijelu točku. Hodžić je zabio gol i Dinamo je došao do preokreta.

„Što da kažem o penalu? Dobro je pogodio stranu“, komentirao je Zagrebov vratar Dominik Livaković spornu situaciju, a zbog nje, kao i detalja nekoliko minuta nakon toga kada nije dosušen jedanaesterac za Zagreb, isključen je Dražen Medić. Predsjednik i trener Zagreba će sigurno dobiti 'po džepu' jer je Mlakara optužio za krađu, a uputio je i nekoliko psovki prema Zoranu Mamiću.

Spornu situaciju je komentirao i Vincenzo Cavalieri, nekadašnji sportski direktor Zagreba, a sada nogometni menadžer.

„Vratio se razočaran i tužan kući nakon utakmice NK Zagreb – Dinamo. Zašto? Nakon fantastične borbe NK Zagreba gdje ću izdvojiti samo da Dennis Kolinger je igrao čudo (ostali su bili isto jako dobri), vidio sam lica puna suza. Igrali su protiv 11+1 igrača, a taj 1 ne nažalost uništio lijepi derbi, uništio je sve: nije izgubio samo NK Zagreb nego sport, pravednost, borba na terenu, gledatelji... sve što sport predstavlja. Čemu? Ne znam. Ali pitao sam se danas zašto ići na stadione u Hrvatskoj... iako obožavam svoj posao. Mislim da nije ni Dinamu bilo lijepo... Tužna hrvatska priča“, napisao je Cavalierina svojem Facebooku.

Psoebno je zanimljivo kako je komentar ove sporne situacije osvanuo i na Twitter profilu Rijeke. Nedugo nakon što je kazneni udarac dosuđen, tamo je objavljena poruka „Simpatičan penal“ uz hashtagove #samokažemo i #napadnaprvenstvo!

Međutim, ta poruka je brzo nestala s Rijekinog Twittera. Na Kantridi, odnosno Rujevici su vjerojatno odlučili kako ne žele podgrijavati atmosferu uoči velikog derbija koji se na Maksimiru igra sljedećeg vikenda. Matjaž Kek još uvijek nije uspio doći do pobjede, ali ni pogotka na gostovanju kod Dinama, a slovenski trener, kao ni uprava riječkog kluba, nisu od onih koji žele 'napumpavati' atmosferu preko medija. Iako bi možda ponekad i mogli to napraviti...

(Screenshot: Video)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti