REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Ne idu ga golovi, a vole ga ozljede, no Frankfurt želi Bjeličinog napadača od 12 milijuna eura već na zimu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 12:12

Čudni su putevi nogometni...

Potraga za napadačima u Eintracht Frankfurtu se nastavlja, a sada su se navodno okrenuli i jednome u Bjeličinim redovima. Naime, Sheraldu Beckeru ugovor s Union Berlinom istječe na ljeto. Prema informacijama Bilda, Eintracht bi očito bio voljan staviti na stol cijenu transfera za Beckera u siječnju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Potraga za špicom u Frankfurtu traje otkako je Randal Kolo Muani prodan prošlog ljeta, ali ovo rješenje je pomalo iznenađujuće. Kako pišu njemački mediji, želja je Eintrachtu ubrzati napad i to bi bila Beckerova zadaća. Njegova najveća izmjerena brzina je 35,97 km/h. No, treba uzeti u obzir da ga ne idu golovi koliko bi svi voljeli da jednog napadača idu.

Naime, u ukupno 140 utakmica za Union upisao je 24 gola i 26 asistencija, a pogledamo li ovu sezonu u kojoj je pod Bjeličinim prethodnikom najviše igrao čistu špicu, a tek par puta na krilnim pozicijama, u 18 nastupa upisao je tek tri gola i dvije asistencije. E sada, dodamo li tome ozljede koje su ga znale u prošlosti mučiti, ne znamo bi li rekli da mu je to olakotna okolnost u statistici kao opravdanje za nepostizanje golova ili otežavajuća pri odabiru dovođenja napadača koji je stalno 'krank'.

Za debi protiv Brage Bjelici nije bio na raspolaganju, baš kao ni protiv Augsburga, ni Glasbacha, a kada je igrao desno krilo sat vremena protiv Bochuma, Union je upisao 3-0 poraz. U utakmici s Real Madridom dobio je 15 minuta na terenu pa se opet nije proslavio, a u jučerašnoj utakmici protiv Kölna nije bio u momčadi.

Na Transfermarktu mu kraj imena stoji 12 milijuna eura, a koliko će Union tražiti još nije 'procurilo'. Rizična kupovina, ali možda u svemu - spas za hrvatskog stratega na klupi Uniona.



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesligaEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti