Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Navijači Dinama: "Apeliramo na predsjednika, premijera i Vladu RH da zaštite prava svojih državljana u pritvoru u Grčkoj"

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 12.08.23. | 14:45

Oglasili su se navijači okupljeni na platformi Zona Dinamo.

Nakon navijačkog sukoba u Ateni, u kojem je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život, oglasili su se navijači Dinama okupljeni oko platforme Zona Dinamo. Oni su izrazili ogorčenje zbog uvjeta koje u pritvoru ima 98 uhićenih navijača iz Hrvatske, a koji se u Grčkoj nalaze od ponedjeljka i utorka pod optužbama za teška kaznena djela.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Pozivamo javno premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića, Vladu RH, Ministarstvo vansjkih poslova i sve nadležne državne institucije da učine sve kako bi zaštitili svoje državljanje i njihova prava u pritvoru u Grčkoj!

Dečki su otišli na svoju odgovornost, napravili su što su napravili i za to će morati odgovarati. To je nesporno.

Međutim, imamo provjerene informacije da je tretman u pritvoru gori od onog koji imaju ratni zarobljenici. Izloženi su nehumanom tretmanu, maltretiranju policije, prijetnjama smrću, mnogima s ozljedama je pomoć uskraćena 48 sati, neki od njih zadnja 24 sata nisu dobili ni kruh ni vodu. Ponašanje grčkih javnih službenika (sudaca, tužitelja, činovnika) je ispod svake civilizacijske razine. O medijima da i ne govorimo.

Slobodno podijelite ovu objavu na što više razina kako bi informacije došle do nadležnih", napisali su na Zoni Dinamo.



Tagovi

Bad Blue BoysGNK DinamoDinamo ZagrebnavijačiHrvatski navijači

Ostale Vijesti