Nastavlja se protest njemačkih ultrasa: „Dietmar Hopp, majčin sine“ (FOTO/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 04.03.20. | 23:03

Ni Eintrachtovi navijači nisu propustili izraziti mišljenje.

Nogometaši Bayera i Eintrachta osigurali su prolaz u polufinale njemačkog Kupa gdje ih čekaju Bayern (protiv Apotekara) i niželigaš Saarbrucken (E. Frankfurt).

Na Commerzbank-Areni pored golova Andrea Silve (11m-45+6') i Kamade (60'), najviše pažnje zaokupili su transparenti domaćih navijača koji su se na inovativan način, bez izravnih uvreda obračunali s omraženim vlasnikom Hoffenheima, Dietmarom Hoppom, koji se ponovno našao na njihovom udaru.

Naime, navijačima Borussije Dortmund zabranjen je dolazak u Sinsheim na utakmice protiv Hoffenheima na sljedeće dvije godine zbog natpisa „Hopp, k***in sine“. Razlog zašto su se zbog toga pobunili njemački ultrasi leži u činjenici što je Njemački nogometni savez obećao i sklopio dogovor prema kojemu neće biti takozvane kolektivne krivnje zbog pojedinih uzvika ili transparenta.

Međutim, DFB je odlučio zabraniti dolazak 'žuto-crnima' u Sinsheim, a nezadovoljstvo i izravnu kritiku pružili su svi – od navijača Bayerna pa do ostalih bundesligaša – Borussije Monchengladbach, Union Berlina i Schalkea, a danas su to isto napravili i Eintrachtovi.

Oni su izvjesili nekoliko transparenata, a izdvajamo najzanimljivije:

„Dietmar Hopp, majčin sine“, aludiravši na izvornu uvredu koja je sada 'glatko' zaobiđena – ali s jasnom poantom.

„Prodali ste nogomet. Pokušaj dijaloga? Besmislen. Dvostruki standardi, sve za novac – vi ste ružno lice nogometa, ne navijači“.

Potom su se obratili i treneru Eintrachta Adolfu 'Adiju' Hutteru.

„Adi, javi nam ukoliko želiš da zaustavimo utakmicu“, aludiravši na prekid utakmice Bayerna i Hoffenheima minulog vikenda zbog spornog transparenta.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

njemački nogometni kupDietmar Hopp

Ostale Vijesti