Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nastavlja se lov na Zrinski Osječko 1664, Šibenik sigurnom pobjedom odgovorio na pritisak

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 15:44

Šibenčani su ponovno na dva boda od vodećeg mjesta Prve NL

Nakon što je Zrinski Osječko 1664 jučerašnjim slavljem nad Orijentom od 1-0 stavio Šibenik pod veliki imperativ pobjede u današnjem dvoboju, momčad pod vodstvom Marija Carevića odgovorila je na najbolji način. Šibenik je s 3-1 u gostima pobijedio BSK Bijelo Brdo i ponovno se približio vodećoj momčadi lige na samo dva boda.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stvari su po goste krenule sjajno već u prvom ozbiljnijem prelasku na suparničku polovicu. Poveli su Šibenčani u 3. minuti, Kolumbijac Carlos Torres lijepo je probio po lijevoj strani i pobjegao domaćoj obrani, uposlio Tonija Kolegu na drugoj vratnici, a on je lakoćom pospremio loptu u nebranjenu mrežu.

Vodstvo su podebljali u 33. minuti, kada je Dobrijević skrivio kazneni udarac, a Josip Majić sigurnom realizacijom pretvorio ga drugi pogodak.

No, da se na odmor ne ode s komotnim rezultatom, pobrinuo se Marko Dobrijević u 41. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, najbolje se snašao ispred gostujućeg gola i zabio za svojevrsno iskupljenje zbog skrivenog 11-erca.

U nastavku dvoboja, ključan trenutak dogodio se u 56. minuti, drugi žuti i isključujući crveni karton dobio je Filip Mekić. Od tog trena, BSK je bio još podređenija momčad na terenu, a kakav smo dvoboj gledali, najbolji govori omjer udaraca na gol. Gosti su čak 22 puta pucali prema golu Ilije Đilasa, domaćini sedam puta, tek jednom u okvir.

Konačnih 3-1 postavio je Ivan Delić u 87. minuti, nepune dvije minute nakon što je ušao u igru.

U sljedećem kolu, Šibenik će ugostit Solin, dok će vodeći Zrinski u regionalnom derbiju dočekati BSK. (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Prva nogometna ligaBSKBSK Bijelo BrdoNK ŠibenikMario Carević

Ostale Vijesti