Nasljednik Diega stigao u Werder, iz kluba poručili: „Dajte mu vremena da se razvije“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.06.20. | 08:10

Od njega se očekuju velike stvari.

 Ovaj neizmjerno talentirani ofenzivni veznjak u redove njemačkog kluba stigao je iz ekvadorskog Emeleca, a iznos odštete još uvijek nije javno poznat.

„Jako smo sretni što smo uspjeli uvjeriti Johana da nam se priključi“, govorio Frank Baumann, CEO Werdera.

„On je ofenzivni veznjak, tipični playmaker, ali ima i nos za gol. Osvojio je Zlatnu kopačku na U-17 prvenstvu Južne Amerike što nije mala stvar. Nadalje, istaknuo se tako što je on njamlađi igrač koji je ušao u U-23 momčad Ekvadora. Mi ćemo mu dati puno vremena za prilagodbu, a sigurni smo da će nam to jednog dana vratiti“, ističe Baumann.

Ipak, nije sve sjajno u slučaju ovog mladića. Naime, budući da je sa svojim, sada već bivšim, klubom odbio potpisati profesionalni ugovor, Emelec ga je držao „na ledu“ skoro pune dvije godine:

„Igrao je za reprezentaciju, a trenirao je individualno“, govori Baumann

„Što se tiče njegovog dolaska, zbog koronavirusa njegov dolazak ne očekujemo u lipnju, ali ako sve bude dobro, 1. srpnja bi mogao biti s nama“

„Odlučio sam da je Werder najbolja opcija za mene i siguran sam da nisam pogriješio, a veliku ulogu u mom odabiru je imala i činjenica da su ranije u klupskoj povijesti ovaj dres nosili mnogi igrači iz Južne Amerike koji su pritom bili jako uspješni“, govori mladi Mina pa nastavlja:

„Sigurno je da će mi trebati malo vremena, ali jako se veselim novim izazovima“, zaključio je mladi Ekvadorac.

Osim Werdera, u igri za njegovim potpisom bili su još dva kluba iz Bundeslige te jedan iz Eredivizije, ali je upornost zeleno-bijelih bila presudna.

Dodajemo za kraj kako je Mina s Werderom potpisao višegodišnji ugovor, a za U-17 reprezentaciju Ekvadora skupio je 12 utakmica i osam pogodaka.

 

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Johan MinatransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti