Ralf Ibing/DPA/PIXSELL
Ralf Ibing/DPA/PIXSELL

Naslijedit će Ćorluku: Hrvatski stoper dogovorio uvjete s Lokomotivom

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 16.07.21. | 16:13

Srušio je Španjolsku na Maksimiru, a sad će put Rusije

Stoper Bayer Leverkusena i povremeni hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj seli u rusku Premier ligu, javlja ruski portal Metaratings.

24-godišnjak je u Bundesligu stigao iz Rome i u Njemačkoj proveo sedam godina - šest među Apotekarima, a jednu na posudbi u Augsburgu. Sada će stopama Vedrana Ćorluke, koji je u Moskvi do umirovljenja prošlog ljeta proveo dugih devet godina.

Novi Jedvajev klub je, dakle, moskovski Lokomotiv. U momčadi će ga dočekati nekoliko zanimljivih imena, poput ruskih reprezentativaca Guillhermea, Antona Miranchuka i Fedora Smolova, Poljaka Macieja Rybusa i Grzegorza Krychowiaka, kao i bivšeg napadača Rudeša te Varaždina, Bjelorusa Vitalija Lisakovicha.

“Informacija da je Jedvaj postigao dogovor s Lokomotivom je istina. Sada traju pregovori između klubova oko transfera”, rekli su predstavnici agencije Venture Partners, koji predstavljaju mladog Zagrepčanina.

Jedvaj prema Transfermarktu vrijedi tri miljuna eura, a u Bundesligi je upisao ukupno 115 nastupa, uz jedan pogodak. Od reprezentativnih utakmica, kojih je stoper dosad skupio ukupno 26, navijačima Vatrenih u najboljem sjećanju ostaje sraz Španjolske na Maksimiru iz 2018., kada je Jedvaj dvama pogotcima - posljednjim u sudačkoj nadoknadi za 3:2 - u sklopu Lige nacija srušio reprezentaciju Španjolske.


Tagovi

Tin JedvajBayer LeverkusenLokomotiv Moskva

Ostale Vijesti