Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Narančasti pokorili Čakovec: Međimurje preslabo za prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.09.21. | 19:43

Polako se kompletiraju parovi 1/8 finala..

Nakon raspucanog treninga Rijeke u Pitomači, visoke pobjede Dinama u gostima kod Orijenta 1919 na Krimeji, te Hajdukove muke u Biogradu gdje je prolaz osiguran tek u drugom poluvremenu, nastavljene su utakmice “Davida i Golijata”. Prvoligaši u pravilu 1/16 finala kupa igraju u gostima, pa je tako i Šibenik danas otišao u Čakovec na noge nekadašnjem prvoligašu Međimurju. Slavili su gosti s minimalnih 0:1

Još prije samog starta utakmice trener Narančastih Mario Rosas je obećao minute igračima koji su manje na terenu, uz obaveznu napomenu kako je "motiv za prolaskom dalje itekako prisutan", popuštanja ne bi smjelo biti.

I nije. Šibenik je izašau kombiniranom sastavu. Primjerice, od poznatih lica tu je bio kapetan Ćurić, Suad Sahiti, Marin Jakoliš i Antonio Marin. Na vratima je branio Đaković, od prve minute je startao i Bailone ali I Attys.

Što se Međimurja tiče, oni su ušli u utakmicu na krilima pet pobjeda i samo jednog remija u svojoj 3.HNL Sjever. Na kraju se ispostavilo da je Međimurje pružalo dobar otpor, no nisu uspjeli doći do senzacije. Prvi i jedini gol na utakmici zabio je raspoloženi Marin Jakoliš u 24. minuti.

Konačni rezultat od “samo” 1:0 potvrđuje davno uspotavljenu tezu kako je u ranim kolima Kupa – sve moguće. Šibenik je bolji i skuplji takmac od domaćeg trećeligaša u čijim redovima je najpoznatije ime Matea Branilovića koji je stigao iz Krškog ovog ljeta. I ovakav, krnji Šibenik, je taman toliko bolji da prođe dalje.

Sljedeća prepreka za Šibenik – Slaven Belupo. Bit će to jedini sraz prvoligaša u osmini završnice Kupa, bez obzira kako završile još uvijek nedovršene utakmice.

Parovi 1/8 finala Kupa

Gorica – Mladost Ždralovi

Šibenik – Karlovac/Slaven Belupo

Rudar – Istra 1961

Belišće – Hajduk

Rudeš – Osijek

Varaždin – Lokomotiva

BSK Bijelo Brdo – Dinamo

Oriolik - Rijeka



Tagovi

NK ŠibenikMeđimurjeHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti