nph/NordPhoto/PIXSELL
nph/NordPhoto/PIXSELL

Napokon: Poznato kad se Vrsaljko vraća u momčad, osjeća se najbolje u zadnje četiri godine

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.12.20. | 16:56

Jedan od najomiljenijih Vatrenih dao je odlične vijesti.

Standardni prvotimac Atletico Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije te jedan od junaka ruskog srebra, Šime Vrsaljko, zadnju je utakmicu odigrao prije više od osam i pol mjeseci. Bio je to uzvrat nokaut-faze Lige prvaka protiv Liverpoola.

U razgovoru za Sportske novosti objavio je dobre vijesti. Prošlog je tjedna počeo trenirati s loptom i po prilagođenom programu a, prema vlastitom svjedočanstvu, od tad se puno bolje osjeća. U petak se priključuje momčadi.

Neće još biti na raspolaganju večeras protiv Bayernam ali ovo su odlične vijesti prije svega za izbornika Vatrenih Zlatka Dalića koji muku muči s pozicijom desnog braniča. Na njoj se isprofilirao Filip Uremović, i odradio je to prilično dobro u nekoliko utakmica, ali Filip je po vokaciji više središnji branič.

„Prvi put nakon četiri godine mogu raditi sve što maksimalno opterećuje to koljeno. Nemam ni minimalne boli i osjećaj je jednostavno fantastičan.“, rekao je.

Ujedno je potvrdio da je izvodio sprinteve i ostale drillove brzine i agilnosti.

„Osječam onu staru moć, sportaš najbolje zna protumačiti znakove svog tijela.“

Zadranin, da je postupao maksimalno ''po udžbeniku'', trebao je riješiti problem križnog ligamenta još prije Rusije, no stisnuo je zube, izignorirao bol i pomogao Hrvatskoj u povijesnom uspjehu. A jako dobro znamo da je njegova prisutnost u nekim trenucima bila ključna bez koje srebra ne bi bilo. Npr. centaršut Perišiću za izjednačujući gol ili izbijanje Stonesovog udarca s gol-crte.

„Ponosan sam na svaku bol, svaki šav, jer to doživljeno prije i za vrijeme Rusije je vrijedilo svega toga.“, zaključio je jedan od najomiljenijih Vatrenih.

 


Tagovi

Šime VrsaljkoRusija 2018Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniAtletico Madridozljeda

Ostale Vijesti