Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Naletilić: Pjaca je bio prva meta Napolija, no morao se zadovoljiti samo Rogom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.03.21. | 18:07

Podsjetimo, Rog i Pjaca otišli su iz Dinama put Italije u ljetu 2016. godine. Rog na jug prema Napulju, Pjaca na sjever prema Torinu

Nakon što je pohvalio trenera Verone Ivana Jurića, poznati hrvatski agent Marko Naletilić, za talijanske je medije progovorio i o hrvatskim igračima koji igraju u Serie A. Točnije, za Calcio Napoli 24 otkrio je neke detalje iz prošlosti vezane uz Marka Roga, Marka Pjacu i Marija Pašalića.

Kaže kako je sportski direktor kluba iz grada podno Vezuva svojevremeno bio zainteresiran i za Roga i za Pjacu, no na kraju se Napoliju pridružio samo jedan.

„Pjaca? Giuntoli (sportski direktor Napolija op.a.) je učinio sve da ga dovede, on je bio prva njegova meta, a onda je na kraju uzeo Roga. Želio je obojicu, dogovor između klubova već je bio postignut, ali Pjaca nije bio siguran da mu je to dobra odluka i na kraju je odustao. Giuntoli je nakon toga bio razočaran, jer je Pjaca tada bio jedan od najboljih mladih igrača u okolici i htio ga je uzeti prije konkurencije. Što se tiče Pašalića, on nikada nije razgovarao s Napolijem“, otkrio je Naletilić za Talijane.

Podsjetimo, Rog i Pjaca otišli su iz Dinama put Italije u ljetu 2016. godine. Rog na jug prema Napulju, Pjaca na sjever prema Torinu, u transferu vrijednom 23 milijuna eura. S pravom je izabrao Juventus ispred Napolija, ali uskoro je zaradio tešku ozljedu, nakon koje više nije bio isti.

U međuvremenu je nosio dresove Schalkea, Fiorentine, Anderlechta i sada Genoe, no pod ugovorom je i dalje s torinskim velikanom.

Rog se, s druge strane, u Napulju zadržao do početka 2019. kada je proslijeđen na posudbu u Sevillu, a nakon što se vratio nazad u Italiju produljio je prema Cagliariju, koji je prošle godine otkupio njegov ugovor od Napolija.

Što se tiče Pašalića, on je iz Hrvatske otišao sada već davne 2014. godine u Chelsea, ali je uglavnom bio ptica selica. Prošao je gotovo sve lige petice (osim njemačke), igrao je u Rusiji, a u Atalanti je od ljeta 2018. godine. Klub iz Bergama lani je otkupio njegov ugovor i Pašalić je danas itekako važan igrač trenera Gasperinija.


Tagovi

Marko PjacaMarko RogMario PašalićMarko Naletilić

Ostale Vijesti