Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

“Nakon Zagreba trebao sam u Hajduk, ali naređeno je da idem u Dinamo”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 11:08

"Hajduk je osvojio naslov, ja sam završio u ligi za bedaka"

Nekadašnji stoper Zagreba i Dinama Vedran Ješe već je pet godina u Biogradu na moru te je i u 41. godini kapetan tamošnjeg trećeligaša. Nekadašnji stoper Zagreba i Dinama otkrio je „Čoviku s mora“ neke detalje iz svoje karijere. Nogometom se počeo baviti preseljenjem u Zagreb s 13 godina. Bio je dio šampinske ekipe Zagreba pod trenerskom palicom nedavno preminulog Zlatka Cice Kranjčara.

Otkrio je i da dolazak u Dinamo nije bio njegova želja.

„Nakon Zagreba trebao sam ići u Hajduk umjesto Dinamo, čak je bila bolja priča, politički sam morao u Dinamo, iz vrha je bilo naređeno. Hajduk je osvojio naslov, ja sam završio u ligi za bedaka“, rekao je Ješe. Iz Dinama je išao na posudbu u Inter Zaprešić.

Karijera ga je nakon Dinama vodila u Thun, Bnei Yehudu, Ashdod, Olimpik, Kavala, Široki Brijeg i na kraju u Zadar za koji smatra da je mogao više iskoristiti utjecaj Modrića i ostalih zadarskih igrača.

„Žao mi je što je Zadar sad gdje je. Posljednjih mjeseci stvari su se pomakle s mrtve točke, nadam se da će na gafu s autom nešto naučiti. Klubu treba strateški partner. Bavim se turizmom, 150 ljudi me pitalo za dres Luke Modrića. Kad se ulazi u grad Zadar treba biti slika Luke Modrića. Žao mi je što Grad i Klub ne znaju to iskoristiti. Treba napraviti 'priču' o Luki. Treba iskoristiti njegove ime, a ne tražiti da ti donese milijun eura. Slučajno sam došao u Biograd, Blatnjak je posto trener Primorca i nagovorio me nakon nekoliko mjeseci, priključio sam se u 10. kolu. Nisam požalio, predsjednik Banić je super. Klub je posložen, ne ulazi se u dubioze“, istaknuo je Ješe i zaključio da će igračku karijeru završiti ovog ljeta.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je dva puta, oba u prijateljskim susretima.

Cijeli intervju pogledajte OVDJE.


Ostale Vijesti