MARKO DJURICA/Action Images
MARKO DJURICA/Action Images

Nakon što je propalo dovođenje Lautara Martineza, Atletico se okrenuo talentiranom srpskom napadaču

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.06.21. | 17:00

Napadač Intera je preskup.

Diego Simeone nedavno je produžio ugovor s Atleticom do 2024. i zatražio pojačanje u vrhu napada. Kao prvi pik nametnuo se sunarodnjak mu Lautaro Martinez. Poznato je kako se Inter nalazi u financijskim problemima i da moraju na ljeto prodavati kako bi se barem malo ustabilili. No, Nerrazzuri ne žele svoje igrače pustiti u bescjenje. Atletico je, tvrdi madridski As, ponudio 50 milijuna eura za Martineza, a Inter je to odbio. Prema Transfermarktu Argentinac vrijedi 80 milijuna eura, a Inter navodno traži 90.

Stoga, Rojiblancosi su se opredijelili za jeftinije rješenje i okrenuli su se pregovorima s Fiorentinom oko kupnje mladog napadača (21) Dušana Vlahovića iza kojega je fantastična sezona u Italiji. U 40 utakmica za Viole zabio je 21 pogodak i na kraju je završio na četvrtom mjestu najboljih strijelaca u Serie A.

Transfermarkt ga procjenjuje na 40 milijuna eura, a talijanski transfer stručnjak Gianluca Di Marzio na 60, a nedavno su ga talijanski mediji, nakon što je zabio dva gola Atalanti, usporedili s Erlingom Haalandom.

Sve u svemu, Atletico traži novog napadača. Budžet za istoga im je 40 do 50 milijuna eura. Lautaro Martinez je otpao, a u prvog pika prometnuo se mladi i iznimno talentirani srpski napadač koji je za reprezentaciju upisao tek sedam nastupa i zabio pritom dva pogotka.


Tagovi

Serie APrimeraFiorentinaAtletico MadridDiego SimeoneLautaro MartinezDušan Vlahovićsrpska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti