Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon Singapura – Malezija? Hrvata koji oduševljava u Aziji želi Kedah

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 13:05

Riječ je o jedinom klubu koji je u dva navrata osvojio trostruku krunu u Maleziji, a zanimljivo je da su za spomenuti klub svojevremeno igrala dvojica hrvatskih napadača od kojih jedan i dalje aktivan u 2. HNL.

Iako natpise malezijskih medija treba uzeti s dozom opreza, izgleda kako je Stipe Plazibat na meti je tamošnjeg velikana Kedah Darula.

Rođeni Splićanin iza sebe ima dvije izvrsne godine u Singapuru, a iako je sad u statusu slobodnog igrača, to bi se uskoro moralo promijeniti. Nije nikakvo iznenađenje da je Plazibat 'vruća roba' na azijskom kontinentu budući da je u igrajući za LC Sailors u protekle dvije godine skupio 64 nastupa, 60 pogodaka i 22 asistencije.

Plazibat je prije Lion City Sailorsa igrao i u Gifuu i Nagasakiju (Japan), potom i Hougangu i Home Unitedu (Singapur), dok je jedno vrijeme bio član Bangkok Glassa iz Tajlanda.

U elitnom razredu hrvatskog nogometa upisao je osam nastupa, sve u dresu Šibenika u sezoni 11/12. Posljednji angažman u Lijepoj našoj imao je u Solinu čiji je član bio u sezoni 18/19., ali je nakon svega pola sezone otišao put Singapura gdje igra nogomet karijere.

Ove sezone je s klubom osvojio prvenstvo Singapura, a bio je peti strijelac prvenstva s 14 postignutih pogodaka. Zanimljivo, ispred njega bio je jedan drugi Hrvat, Šime Žužul, koji je u dresu Balestier Khalsa, koju vodi 56-godišnji Marko Kraljević, postigao jedan pogodak više.

Inače, da nogomet u Singapuru raste vidi se i po transferu Diega Lopesa iz Rio Avea u Lion City Sailorse za 1.8 milijuna eura. Lopes je kao dijete stigao iz Palmeirasa u Benficu, član jednog od najvećih portugalskih klubova bio je 10 godina, a igrao je i po posudbama u Turskoj i Grčkoj. Danas 27-godšnji Brazilac je ove sezone skupio 19 nastupa, 6 pogodaka i 9 asistencija za LC Sailors, a on je uvjerljivo najveća zvijezda tamošnje lige.

Spomenimo za kraj kako je 32-godišnji Plazibat na visokoj cijeni u Aziji, ali još nije dosegao visine nekadašnje devetke U-21 reprezentacije Hrvatske, Marka Šimića, koji već četiri godine igra za Persiju Jakartu iz Indonezije gdje ima status ogromne zvijezde. Uostalom, Šimića ne zovu bez razloga Princom od Perzije, a njegova popularnost najbolje se može objasniti time da na Instagramu ima više od 1.2 milijuna pratitelja. Usporedbe radi, Marcelo Brozović je na 1.1 milijuna pratitelja…



Tagovi

Stipe PlazibatMalezijaindonezija

Ostale Vijesti