REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Nakon šest mjeseci Francuske Xherdan Shaqiri nastavlja karijeru u MLS-u

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.02.22. | 18:58

Postao je najskuplji transfer u povijesti kluba

Proteklog ljeta nakon tri godine u Liverpoolu švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri promijenio je sredinu i smjestio se u Lyonu. Platili su ga Francuzi 6 milijuna eura, a u 16 nastupa zabio je dva gola i tri puta asistirao.

Nije se baš najbolje snašao kosovski Švicarac u Ligue 1, a ove zime stigla je prilika za zaraditi ozbiljnu mirovinu u MLS-u. Javio se američki klub Chicago Fire s ponudom, a Shaqiri nije imao dileme gdje bi htio nastaviti karijeru. Pao je dogovor Lyona i Chicaga, a 30-godišnji švicarski reprezentativac postao je najskuplje pojačanje u povijesti Chicaga. Platit će ga Francuzima 7 milijuna eura, a Shaqiri će potpisati ugovor do 2024. godine.

Klubovi su ovaj transfer potvrdili službeno i 30-godišnjak čeka tek primitak vize da može zaigrati za novi klub.

„Xherdan je igrač koji mijenja igru ​​i netko tko će donijeti radost našim navijačima i gradu Chicagu. Kao jedan od najuspješnijih švicarskih sportaša svoje generacije, Xherdan nam se pridružuje u vrlo važnom trenutku za klub i u potpunosti vjeruje u ono što želimo postići. Radujemo se što ćemo ga i njegovu obitelj vrlo brzo poželjeti dobrodošlicu u Chicago“, rekao je sportski direktor Chicago Firea Georg Heitz.

Chicago je na svojim stranicama objavio da će nositi dres s brojem 10 i predstavio ga kao igrača koji je osvojio Ligu prvaka s Liverpoolom i Bayernom te bio prvak Engleske, Njemačke i Švicarske pa i osvojio niz drugih trofeja i priznanja.

Za Švicarsku reprezentaciju odigrao je 100 utakmica i zabio 26 golova.


Tagovi

Xherdan ShaqiriChicago Fire

Ostale Vijesti