REUTERS/Patricia Pinto
REUTERS/Patricia Pinto

Nakon Gabriela Jesusa i Marquinhosa, Arteta želi još jednog Brazilca (u) Paquetu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 08:41

24-godišnji ofenzivnog veznjak dvoji između Londona i Newcastlea.

Engleski premierligaši, pogotovo oni iz vrha tablice, trenutno dominiraju tržištem. Manchester City je doveo Erlinga Haalanda i Kalvina Phillipsa, Liverpool Darwina Nuneza, Tottenham pet igrača, Arsenal Gabriela Jesusa i Fabia Vieiru... trenutno samo Manchester United i Chelsea spavaju, no treneri oba kluba u lovu su na adekvatna pojačanja.

Spomenuli smo Arsenal i dva pojačanja koja su Topnici doveli za gotovo 90 milijuna eura. Riječ je o pravim kapitalcima koji su još dovoljno mladi (Jesus 25, Vieira 22 godine), da se uklope u Arsenalovu filozofiju dugoročnog stvaranja momčadi. No, uz njih dvojicu Mikel Arteta je doveo još jednog Brazilca, mladog (19) krilnog napadača Marquinhosa koji je stigao iz Sao Paula za 3.5 milijuna eura.

Međutim, prema informacijama koje donosi francuski Media Foot, Arsenal uvelike radi na dovođenju još jednog Brazilca, 24-godipšnjeg ofenzivnog veznjaka Lucasa Paquetu koji je u Europu stigao početkom 2019. iz Flamenga. Godinu i pol proveo je u Milanu koji ga je na ljeto 2020. transferirao u Lyon za 20 milijuna eura, odnosno za gotovo duplo manje nego što su ga Rossoneri platili godinu i pol ranije.

Paqueta je standardni reprezentativac Brazila, u najboljim je godinama i Lyon će za njega tražiti puno više od 35 milijuna eura koliko mu Transfermarkt iskazuje tržišnu vrijednost. Cifra na koju bi Lyon mogao pristati, tvrde Francuzi, je oko 50 milijuna eura. Uz sve to, u priču oko njegovog dovođenja uključen je i Newcastle koji je nastavio gajiti dobre odnose s francuskim klubom nakon što je ranije već doveo Brunu Guimaraesa za 40 milijuna eura.

Paqueta ima ugovor s Lyonom do 2025., a ovo je možda posljednji vlak da ga se dovede za relativno razumljivu cifru. Jer, Svjetsko prvenstvo će vrlo brzo, a ako Brazil u Kataru ode do kraja, cijena će mu skočiti u nebesa...

(N.R.)


Tagovi

ArsenalNewcastleLyonBrazilska nogometna reprezentacijaLucas Paqueta

Ostale Vijesti