Action Images
Action Images

Najtrofejniji klub na svijetu osvojio novi kontinentalni naslov

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 28.05.21. | 20:01

Egipatski velikan dignuo je i Afrički superkup.

Sedmi put u povijesti egipatski Al Ahly, ujedno i aktualni prvak Afrike, osvojio je Afrički superkup. U dvoboju u Dohi, Al Ahly je opravdao ulogu favorita protiv marokanskog Berkanea, ujedno i osvajača Afričkog kupa konfederacija, i slavio s 2:0.

Al Ahly je od početka nametnuo visoki postotak posjeda lopte, no u prvom dijelu Egipćani su imali tek jedan udarac na suparnički gol. Berkane se cijelu utakmicu usmjerio na čvrsti bok i prijetnje iz kontranapada. I takva taktika bila uspijevala im je sve do 57. kada je Mohamed Sherif zabio za 1:0, a pobjedu Al Ahlyja potvrdio je Salah Mohsen u 82.

Al Ahlyju ovo je 21. kontinentalni trofej i 124. u povijesti što ga čini najtrofejnijim klubom svih vremena. Na drugom mjestu je Rangers iz Glasgowa sa 120 trofeja, a samo usporedbe radi, najtrofejniji hrvatski klub Dinamo osvojio je 65 trofeja...

Al Ahly je rekorder po broju naslova prvaka Egipta (42), kupa Egipta (37), Afričke lige prvaka (9), Afričkog superkupa (7) te Afričkog kupa pobjednika kupova.

Al Ahly je prije šest dana izborio i plasman u polufinale Lige prvaka nakon 2:0 domaće pobjede i 1:1 gostujućeg remija protiv južnoafričkog prvaka Memelodija.


Tagovi

Al Ahly

Ostale Vijesti