Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Najskuplji igrač Rijeke i sin ikone HNL-a ovog ljeta odlazi u Italiju?

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 18.05.21. | 20:16

Tamo će ga dočekati sunarodnjak koji se u svojoj prvoj sezoni na Čizmi nije najbolje snašao.

Stjepan Lončar ovog ljeta gotovo pa sigurno napušta Rijeku.

Povremeni reprezentativac BiH, koji je na Rujevicu stigao prije tri godine iz Širokog Brijega, mogao bi svoj nogometi put nastaviti u Italiji, a kao njegovo moguće odredište navodi se Monza.

Središnji veznjak rodom iz Mostara, koji jednako kvalitetno može odigrati i na mjestu lijevog krila, ugovorno je vezan za Rijeku još dvije godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 2,5 milijuna eura što ga čini 'najskupljim' igračem Rijeke.

Lončar je ove sezone u 1. HNL skupio 30 nastupa, dva pogotka i tri asistencije, a bio je važan kotačić Riječana u plasmanu u grupnu fazu Europske lige.

Sportsport.ba piše kako su čelnici kluba u vlasništvu Silvija Berlusconija zainteresirani za njegovim uslugama, ali se trenutno ne spominje nikakva moguća odšteta.

Prema saznanjima portala Germanijak, Rijeka ga nije spremna pustiti za iznos manji od onog koliko ga Transfermarkt vrednuje.

Monza je ovu sezonu završila na trećem mjestu Serie B te je pred njima doigravanje za ulaskom u elitni rang talijanskog nogometa. Transfer ne ovisi o tome hoće li se plasirati u Serie A ili ne, a ukoliko se isti ostvari, Lončaru će u prilagodbi na novu sredinu od velike pomoći biti sunarodnjak Mirko Marić.


Tagovi

Stjepan LončarHNK RijekaRijekanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokMonzaSerie A

Ostale Vijesti