Foto: Kristijan Župić Facebook
Foto: Kristijan Župić Facebook

Najmlađi golman u povijesti Mozzart Bet Super lige Srbije potpisao za fenjeraša 3. NL Zapad

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.03.23. | 08:45

Nesvakidašnji transfer.

Kristijan Župić se vratio u Hrvatsku. Najmlađi vratar u povijesti Mozzart Bet Super lige Srbije, koji je u domaćem prvenstvu debitirao u sezoni 16./17. u posljednjem kolu protiv Spartaka iz Subotice, u nastavku sezone će braniti boje hrvatskog četvrtoligaša Crikvenice. Župiću je ovo drugi mandat u hrvatskom nogometu budući da je godinu i pol dana bio član druge momčadi Osijeka (siječanj 2019. – kolovoz 2020.), dok je nakon toga nastupao još za Javor i Proleter.

Crikvenica se u prvom dijelu sezone ne može pohvaliti dobrim rezultatima. Trenutno su posljednja momčad prvenstva sa samo sedam osvojenih bodova u 12 odigranih kola, imaju najgoru obranu lige, a dovođenje Župića to bi se trebalo promijeniti.

Kako je vodstvo Crikvenice uspjelo realizirati ovakav transfer ostaje svojevrsni misterij. Podsjetimo, nedavno smo mogli svjedočiti i povratku Dmitra Ljope u niže hrvatske lige koji se priključio Mladosti iz Ždralova, s tim da je razlika tolika što se Ljopa vratio kao 34-godišnjak, dok je Župić u 3. NL Zapad stigao s nepune 23 godine.

Dok je igrao za Osijek II, Župić je bio zamjena za Marka Barešića, trenutno drugog vratara Bijelo-plavih iza Marka Malenice.


Tagovi

Kristijan ŽupićOsijekNK CrikvenicaMozzart Bet Super lige Srbije

Ostale Vijesti