Najdjetinjastiji golman na svijetu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 25.03.16. | 14:05

Mi smo odvalili od smijeha...

Kad pomislite da ste svašta vidjeli u nogometu, uredno se pojavi nešto novo i nevjerojatno. Kao na primjer slučaj iz južnoafričkog prvenstva, gdje brani – kako su ga ekspresno nazvali – najdjetinjastiji golman na svijetu.

Njegovo ime je Glenn Verbauwhede i dolazi iz Belgije, gdje je počeo karijeru u uglednom Club Bruggeu, a kasnije branio za Kortrijk i Westerlo, da bi se 2013. godine odlučio na neuobičajeni prelazak u južnoafrički nogomet.

Njegov aktualni klub Maritzburg United bori se za ostanak u južnoafričkom elitnom rangu i nanizao je s dobrim rezultatima u posljednje vrijeme, pa je tako u pretprošlom kolu kod kuće s 2:0 pobijedio Golden Arrows. A na toj utakmici Verbauwhede je, najblaženo rečeno, imao show!

U trenutku kada bi lopta došla do njega, belgijski golman nije ju htio uhvatiti u ruke, nego je bezobrazno pozivao suparničke igrače da mu je dođu uzeti. Kad bi mu se približili, bacao im se u noge i tako „krao“ vrijeme, a u jednoj situaciji isprovocirao je i kontrafaul.

Uspio je Verbauwhede čak i iznuditi žuti karton za protivničkog nogometaša Ryana Chapmana, ali i naživcirati vlastite suigrače koji su ga pozvali da se smiri. Da stvar bude bolja, najdjetinjastiji golman na svijetu ima 30 godina.


Tagovi

Glenn Verbauwhede

Ostale Vijesti