Najbolji strijelac HNL-a prije četiri sezone zabio nakon sedam mjeseci

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 18.06.20. | 12:22

Sezona je krenula sjajno, a onda...

U sezoni 2016/17 titulu najboljeg strijelca Prve HNL odnio je mađarski naapdač Marko Futacs. Stasiti je napadač postigao 18 golova za Hajduk, jedan više od Dinamovog Soudanija. 

Futacs je potom u Hajduku imao problema s ozljedama, zatim je bio i žrtva napada Torcide, a iz kluba je otišao u ljeto 2018. Novi je angažman tražio do početka 2019., kada ga potpisuje MOL Fehervar. Odradio je odličan drugi dio sezone, a i ovu je započeo vrlo dobro. Pet golova u prva četiri kola njegov su doprinos, no tada je sve stalo. U 11. i 12. kolu prvenstva postigao je po jedan pogodak, a onda crni niz. 

Sedam mjeseci trajao je golgeterski post Marka Futacsa. Od 12. do 30. kola. U studenom prošle godine zabio je Kaposvaru, sve do jučer navečer kada je zabio Debrecenu u 83. minuti i donio slavlje Mol Fehervaru kojeg vodi Joan Carrillo. Futacs je u igru ušao u 61. minuti, a to mu je osmi prvenstveni pogodak sezone. Mol Fehervar je druga momčad lige s 11 bodova manje od Ferencvarosa. Do kraja su ostala još tri kola, te je momčad iz Budimpešte osigurala naslov.

(foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)


Tagovi

Marko Futacs

Ostale Vijesti