VALENTYN OGIRENKO/Action Images
VALENTYN OGIRENKO/Action Images

Nagelsmannov stroj nije se ugasio na ukrajinskom snijegu: Lewa i Coman sredili Dinamo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 20:43

Osigurano je prvo mjesto u skupini.

Bayern Munchen je u susretu 5. kola skupine E Lige prvaka slavio na gostovanju kod Dinama Kijeva rezultatom 1:2 i time kolo prije kraja osigurao prolazak dalje i prvo mjesto na tablici. U utakmici koja se na kijevskom Olimpijskom stadionu odigrala u pravim zimskim uvjetima pobjedu gostiju osigurali su Robert Lewandowski i Kinsgley Coman pogotcima u prvom dijelu, a poraz domaćina je dvadeset minuta prije kraja ublažio Denys Garmash. Ovim porazom Kijevljani su se oprostili od Europe što se aktualne sezone tiče.

Stadionski radnici su prije početka utakmice najprije propisno očistili teren od napadalog snijega, a linije su bile naročito istaknute crvenom bojom. Prvo uzbuđenje na utakmici nije imalo veze s umijećem igrača na terenu. naime, jedan domaći navijač je gol do pasa uletio u teren, a redarima je trebalo par minuta da osiguraju normalan nastavak utakmice.

VALENTYN OGIRENKO/Action ImagesVALENTYN OGIRENKO/Action Images

Kada je izgrednik ili možda neshvaćeni umjetnički performer uklonjen, moglo se nastaviti s nogometom. Nekoliko minuta kasnije, na djelu je pravi umjetnik – Robert Lewandowski. U 14. minuti susreta Poljak je škaricama matirao Georgiya Bushchana. Zlatna lopta dodjeljuje se za šest dana, ukoliko ne ode u Lewine ruke pouzdano možemo predvidjeti bijes velikog dijela nogometne javnosti. Najnoviju majstoriju Poljaka pogledajte OVDJE.

U 29. minuti svjedočili smo rijetkom prizoru – velikom kiksu Manuela Neura. Bayernov golman nogom je promašio jednu loptu koju mu je vratio Leon Goretzka, a vratnica je spriječila komičan autogol. Situaciju pogledajte OVDJE.

Treba naglasiti da u ovoj utakmici Dinamo nije igrao potpuno defanzivno kao većina protivnika Nagelsmannove momčadi. Ukrajinci nisu mogli imati većinu posjeda, ali su strpljivo čekali prilike i prijetili okomitim utrčavanjima iza Bayernove visoke obrambene linije.

Do idućeg pogotka ipak su prvi došli Bavarci. U 42. minuti Muller je lukavo propustio loptu kroz noge. Coman ju je od vratnice zakucao u mrežu. Pogodak pogledajte OVDJE.

O zastrašujućoj napadačkoj učinkovitosti njemačkog prvaka dovoljno govori podatak da je ovo bio njihov 18. ovosezonski pogodak u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Za usporedbu, Chelsea je prošle sezone osvojio Ligu prvaka i tokom cijele kampanje samo 4 gola više.

U drugom dijelu Dinamo je hrabro krenuo naprijed i ubilježio dvostruko više udaraca od moćnih gostiju, ali uspjeli su doći samo do utješnog gola. U 70. minuti poentirao je Denys Garmash nakon asistencije Victora Tsygankova. Pogodak pogledajte OVDJE.

UTAKMICE 5. KOLA LIGE PRVAKA

SKUPINA E

Dinamo Kijev – Bayern Munchen 1:2

Barcelona – Benfica 21:00

SKUPINA F

Villarreal – Manchester United 0:2

Young Boys – Atalanta 21:00

SKUPINA G

Lille – RB Salzburg 21:00

Sevilla – Wolfsburg 21:00

SKUPINA H

Chelsea – Juventus 21:00

Malmo – Zenit 21:00

 


Tagovi

Liga prvakaBayernDinamo Kijev

Ostale Vijesti