REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Na krilima pojačanja: Napoli dominantan i po ostanku bez tri ključna igrača, Rebić požutio u remiju s Atalantom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 22:52

Božica nije uspjela iznenaditi aktualnog prvaka, iako su vodili nakon prvog dijela utakmice

Novom sjajnom predstavom nogometaši Napolija zaradili su vrh Serie A. Iako su ljetos ostali bez tri ključna igrača, Koulibalyja, Mertensa i kapetana Insignea, momčad Luciana Spallettija igra sjajan nogomet u početku sezone te su u prva dva kola ostvarili stopostotan učinak uz gol razliku 9:2.

Danas su na Stadionu Diego Armando Maradona svladali novog člana Serie A Monzu s uvjeljivih 4:0, a briljirao je Gruzijac Kvaratskhelija koji je ljetos stigao u klub s dva postignuta pogotka, dok su po jednog dodali južnokorejski stoper Kim Min-Jee te nigerijski napadač Victor Osimhen.

Izuzev potonjeg, koji je u Napulj stigao prije dvije godine i za kojeg domaća publika itekako dobro zna koliko vrijedi, nova pojačanja su se predstavila u najboljem mogućem svjetlu. Gruzijac je ponio epitet igrača utakmice, a Berlusconiju je ovo bila idealna prilika da shvati da će njegova nova momčad tek jedno ljeto plesati u Serie A ukoliko se ne dovedu neka 'ozbiljna pojačanja'.

Utakmica dana, barem na Čizmi, bila je ona između Atalante i Milana. Pašalić na jednoj, a Rebić na drugoj strani bili su u početnoj postavi, ali su obojica odigrali jednu relativno mirnu utakmicu. Veznjak Atalante je igru napustio u 73. minuti, dok je Rebić na terenu bio 15 minuta manje.

Božica je u vodstvo stigla preko Malinovskog koji je bio precizan u 29. minuti, da bi se onda gosti zasluženo vratili u igru u nastavku kad je u 69. minuti zabio Bennacer.

Milan je bio nešto bolji do kraja utakmice, ali nisu konkretnije ugrozili gol na kojem je bio Musso. Tvrda utakmicu u kojoj je bilo osam žutih kartona na kraju je zasluženo završila bez pobjednika, iako malo 'tužniji' ovakvim ishodom mogu biti gosti.

U drugoj utakmici igranoj u kasnijem terminu su Bologna i Verona 'prekopirali' rezultat iz Bergama. Nesuđeni član Crvenih vragova, Marko Arnautović, zabio je u 21. minuti za vodstvo, ali ga je dvije minute prije kraja poluvremena poništio Henry.

Minutu kasnije je domaćem sastavu poništen pogodak Orsolinija, a spomenuti igrač je do kraja utakmice zaradio izravan crveni karton počinivši grub prekršaj u 78. minuti.

Empoli i Fiorentina odigrali su susret bez pogodaka, a za domaćina su svih 90 minuta odigrali Ardian Ismajli te Petar Stojanović. Kod Monze Mirko Marić nije konkurirao za sastav. (ias)

Serie A, 2. kolo

Subota, 20. kolovoza

Torino – Lazio        0:0

Udinese – Salernitana      0:0

Inter – Spezia         3:0

Sassuolo – Lecce    1:0

Nedjelja, 21. kolovoza

Empoli – Fiorentina          0:0

Napoli – Monza     4:0

Atalanta – Milan    1:1

Bologna – Verona 1:1

Ponedjeljak, 22. kolovoza

Roma – Cremonese          18.30

Sampdoria – Juventus     20.45

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

NapoliMilanAtalantaSerie A

Ostale Vijesti