Na krilima navijača Hajduk prošao Koper i izborio 3. pretkolo protiv Stromsgodseta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.07.15. | 21:00

Hajduk je prošao u treće pretkolo Europske lige. Na krilima više od 22 tisuće navijača Splićani su pobijedili Koper s 4:1.

Odigrali su Splićani puno bolje nego u prvoj utakmici, a za uspješan rezultat svakako im je pomogao rani gol kojeg je postigao Tomislav Kiš, kojeg je Damir Burić pomalo i iznenađujuće stavio u prvu momčad. Nakon tog gola Koper je morao promijeniti stil igre što je ostavilo prostora za kombinatoriku domaćih igrača. Imali su Roguljić i posebno Vlašić nekoliko zanimljivih akcija, ali nije bilo prave prijetnje.

S druge strane, Koper je pokušavao uglavnom preko brzih kontranapada. U nekoliko prilika su zaprijetili domaćinima, ali osim odlične intervencije Kalinića na udarac Ivančića, nisu ni Slovenci imali puno šansi.

No, Koper je pred kraj poluvremena preuzimao kontrolu igre, a onda je na scenu stupio Jefferson. Hajdukov Brazilac je u 40. minuti dao jedan od ljepših golova koje smo posljednjih godina vidjeli na Poljudu. Oduzeo je Jefferson jednu loptu na centru, malo je povukao i potegao s više od 25 metara. Gostujući vratar Simčić je loptu mogao samo ispratiti pogledom.

 

Slovenci su ipak smanjili do kraja poluvremena. Pavčić je u zadnjim sekundama prvog dijela dao gol nakon dvije greške Hajdukove obrane – prvo su se dvojica splitskih obrambenih igrača sudarila u skoku, a onda je Pavčić izbjegao 'ofsajd zamku'.

Kao da je primljeni gol malo spustio igrače Hajduka, u drugo poluvrijeme je Koper puno bolje ušao. Prijetili su Slovenci, imali nekoliko dobrih ubacivanja, ali je ostalo 2:1. Trener Hajduka Burić je reagirao uvođenjem Malokua, ali utakmicu su prelomili Caktaš i Kiš. Njih dvojica su odigrala sjajnu akciju u 62. minuti. Caktaš je izbacio Kiša na lijevoj strani, on mirno sačekao da se Caktaš ubaci i dodao mu loptu. Hajdukov veznjak je prevario golmana i iz nešto težeg kuta dao gol za 3:1.

Samo 7 minuta kasnije utakmica je riješena. U igru je umjesto Kiša ušao Maglica, a u svojem prvom dodiru s loptom se osječki napadač najbolje snašao u jednoj gužvi u šesnaestercu te postigao gol za 4:1.

Nakon toga se igra ipak smirila. Koper je izgubio snagu, a Hajduk je mirno kontrolirao rezultat s time da su ga na kraju mogli i povećati, a najbolju priliku propustio je Sušić u zadnjim trenucima utakmice.

Hajduk je ovom pobjedom izborio treće pretkolo u kojem će igrati protiv norveškog Stromsgodseta koji je danas na svojem terenu izgubio 1:0 od Slave Boleslav, ali su iz Češke donijeli prednost od 2:1. Prva utakmica se igra sljedećeg tjedna na Poljudu.

Europska liga, 2. pretkolo:

Hajduk (Hrv) – Koper (Slo) 4:1 (Kiš 2', Jefferson 40', Caktaš 62', Maglica 69')
prva utakmica 2:3

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Tomislav KišJeffersonMijo CaktašAnton MaglicaKoper

Ostale Vijesti