REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Na dva 'autsajdera' nitko ne računa, no oni maštaju daleko (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.04.24. | 10:18

Atletico Madrid i Borussia Dortmund u prvenstvima se grčevito bore za mjesto u Ligi prvaka, osim ako ne osvoje ovo natjecanje...

Od osam sudionika četvrtfinala natjecanja dva nominalno najslabija su Atletico Madrid i Borussia Dortmund. E, pa, jedan od ta dva kluba plasirat će se u polufinale. Što se tiče domaćih prvenstava, ba kluba bilježe sezone za zaborav. Atletico je četvrti i do kraja sezone očekuje ga grčevita borba za Ligu prvaka (osim ako ne osvoje ovo natjecanje), a Borussia Dortmund je peta i - do kraja sezone očekuje je grčevita borba za Ligu prvaka (osim ako ne osvoje ovo natjecanje).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Atletico Madrid igra promijenjivo. U osmini finala je pomalo iznenađujuće izbacio dominantni Inter nakon boljeg raspucavanja jedanasteraca, nakon čega je uslijedio 0-3 poraz od Barcelone u prvenstvu. Ipak, Simeoneova momčad vratila se na pobjednički kolosijek u najbitnijem trenutku. U prošlom kolu Rojiblancosi svladali su Villarreal na La Ceramici i napunili se samopouzdanjem pred ove iznimno bitne utakmice.

Diego Simeone, specijalist za turnirski sistem natjecanja, ostao je bez junaka osmine finala Memphisa Depaya koji je pretrpio ozljedu, a u kadru neće biti Thomasa Lemara i Maria Hermosa. No, Griezmann se potpuno oporavio od ozljede te će Terzićevoj momčadi prijetiti moćni francusko-španjolski napad: Griezmann - Morata.

Dok je Atletico Madrid prekinuo promjenjivu formu 2-1 pobjedom nad Villarrealom, Borussia Dortmund prekinula je niz od pet uzastopnih pobjeda 0-1 domaćim porazom od Stuttgarta u prošlom kolu. Prije toga Dortmuđani su zabilježili nekoliko bitnih skalpova, svladali su između ostalog PSV u Ligi prvaka te Union Berlin, Werder i Bayern u gostima.

Edin Terzić nema problema s izostancima, sigurno neće biti Ramy Bensabaini, a pod upitnikom je Donyell Malen.

Ovo će biti peti međusobni susret ove dvije momčadi. U prvom, odigrane u grupnoj fazi natjecanja 1996./97., kada je Borussia Dortmund osvojila Ligu prvaka, po pobjedu su upisali gosti, a u grupnoj fazi sezone 2018./19. Atletico je u Madridu slavio s 2-0, a Borussia u Dortmundu s 4-0. (N.R.)

Moguće postave

Atletico Madrid (3-4-2-1)


Borussia Dortmund (4-3-3)



Tagovi

Borussia DortmundDiego SimeoneAtletico MadridEdin TerzićLiga prvaka

Ostale Vijesti