Lokomotiva prokockala šansu i gurnula Osijek u status favorita za drugo mjesto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.07.20. | 20:54

Odlična utakmica u Kranjčevićevoj obilježena s nekoliko diskutabilnih odluka suca Zebeca.

Nogometaši Lokomotive propustili su veliku priliku preskočiti Osijek u pretposljednjem kolu Prve HNL. U goste im je stigla Gorica i otrgnula dva boda, konačan rezultat bio je 1:1, a putnik u kvalifikacije za Ligu prvaka riješavat će se u posljednjem kolu. Večerašnji dvoboj obilježilo je nekoliko spornih odluka suca Marija Zebeca, ali krenimo redom.

Odličnu utakmicu gledali smo u nedjelju predvečer u Kranjčevićevoj, a nakon početnog ispitivanja snaga, u devetoj minuti vidjeli smo prvu pravu priliku na utakmici. Danas vrlo aktivni Kristijan Lovrić probio je lijevu stranu, ali njegov udarac odsjeo je na vanjskoj strani mreže.

Samo minutu kasnije dolazi prvi gol na utakmici, a on se dogodio na suprotnoj strani. Fran Karačić je uputio odličan centaršut, na petercu je najviši Mario Budimir koji glavom šalje loptu u suprotni kut vratara Kristijana Kahline za vodstvo 1:0.

 

 

Nisu se gosti predali, štoviše, par minuta kasnije Lovrić je ponovno okušao svoj udarac ljevicom, ponovno na njegovu žalost neprecizno.

U 30. minuti vidjeli smo drugi gol na utakmici, najljepši dana, ali nažalost po Budimira bio je poništen. Uzuni je pronašao Jakića koji glavom spušta Budimiru, a ovaj fantastičnim volejem zabija pore nemoćnog Kahline. Ipak, nakon pregleda VAR snimke, sudac Mario Zebec utvrdio je kako je Jakić smetao u ofsajdu vrataru Gorice zbog čega je gol poništen.

 

 

Do kraja prvog dijela Gorica je prijetila još preko Lovrića, ali nije uspjela stići do izjednačujućeg gola. Vrijedi spomenuti kako je jedna sporna situacija bila u 42. minuti kada je Nasiru Moro srušio Budimira, ali Zebec nakon pregleda VAR snimke odlučuje da nema elemenata za jedanaesterac.

 

 

Iako je prvo poluvrijeme bilo aktivno, drugo je bilo čak i dosta atraktivnije. Obje su momčadi nizale prilike, Budimir je s peterca promašivao nemoguće, a to bi se 'lokosima' moglo obiti o glavu jer u 61. minuti stiže izjednačujući gol.

Gosti su odlični izbacili pola obrane jednim pasom nakon što je Čabraja proigran u prostor po lijevoj strani. Lijevi bek Dambrauskasove momčadi dodaje u sredinu za Hamada, ovaj je prekratak, ali na lopti je Ognjen Mudrinski koji iz okreta i prvim dodirom odlično zabija za 1:1.

 

 

Stisnuli su potom domaćini, prijetili preko Cokaja, Tucija i Rakića, dok je s druge strane Lovrić gađao gredu, a Hamad pucao iznad gola. Pred sam kraj utakmice Mudrinski je mogao ostati u užasnom sjećanju Lokomotivi jer je prvo postigao gol, koji je kasnije poništen zbog zaleđa, a potom je i pao u kaznenom prostoru, kontakta je bilo, ali sudac Zebec nije pokazao na bijelu točku.

 

 

 

 

U konačnici, Lokomotiva je propustila veliku šansu da drži sve u svojim rukama uoči posljednjeg kola. Osijek je ostao na drugom mjestu sa 62 boda, toliko ima i Lokomotiva, dok Rijeka ima četiri manje, a Hajduk pet bodova manje. Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke gledamo večeras od 21:05 sati.

U posljednjem kolu gledamo izravan okršaj Osijeka i Lokomotivbe u Gradskom vrtu, Hajduk ide u goste Interu, dok će Rijeka ugostiti Istru.

 (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

 


Tagovi

Ognjen MudrinskiMario BudimirHNK Gorica

Ostale Vijesti